Категорія
Новини
Дата

Apple планує запровадити нову систему шифрування для захисту від хакерів

Apple Inc. планує значно розширити свої методи шифрування даних – крок, який може спричинити напруженість у відносинах із правоохоронними органами та урядами по всьому світу, пише The Wall Street Journal. Компанія продовжує створювати нові засоби захисту конфіденційності для мільйонів користувачів iPhone.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Розширена система наскрізного шифрування, додаткова функція під назвою «Розширений захист даних», забезпечить безпеку більшої частини даних, що зберігаються в iCloud, службі Apple, яка використовується багатьма її користувачами для зберігання фотографій, резервного копіювання даних своїх iPhone. 
  • Дані будуть захищені у разі злому Apple, а також не будуть доступні правоохоронним органам навіть за наявності ордера.
  • Хоча в минулому Apple привертала увагу тим, що не могла допомогти таким агентствам, як Федеральне бюро розслідувань, отримати доступ до даних на своїх зашифрованих iPhone, вона змогла надати більшу частину даних, що зберігаються в резервних копіях iCloud, за законним запитом. За даними компанії, минулого року вона відповіла на тисячі запитів у США.
  • З цими нововведеннями безпеки Apple більше не матиме технічної можливості виконувати певні запити правоохоронних органів, такі як резервне копіювання iCloud, які можуть включати журнали чату та вкладення iMessage, що використовувалися в багатьох розслідуваннях.
  • Компанія заявила, що покращення безпеки, про які було оголошено в середу, призначені для захисту клієнтів Apple від найвитонченіших зловмисників.
  • Водночас ФБР заявило, що воно «глибоко стурбоване загрозою наскрізного шифрування та шифрування з доступом лише для користувачів». «Це перешкоджає нашій здатності захищати американський народ від злочинних дій, починаючи від кібератак і насильства щодо дітей і закінчуючи незаконним обігом наркотиків, організованою злочинністю та тероризмом», – йдеться у заяві.
  • Нова система шифрування, яка буде протестована першими користувачами, починаючи з середи, буде розгорнута як опція в США до кінця року, а потім у всьому світі, включаючи Китай, в 2023 році.

Контекст

Apple Inc. – американська технологічна компанія, яка проєктує та розробляє побутову електроніку, програмне забезпечення й онлайн-сервіси. Є першою американською компанією, чия капіталізація перевершила $1 трлн.

Минулого року компанія Apple ввела нові функції для захисту дітей на всіх своїх операційних системах. Нововведення стосуються трьох продуктів компанії: «Повідомлення», iCloud, а також у Siri. У застосунку «Повідомлення» у разі отримання фотографій відверто сексуального характеру останні стануть розмитими. Якщо ж дитина перегляне фото, про це повідомлять батькам. Аналогічні заходи діятимуть, якщо дитина сама намагатиметься відправити фото сексуального характеру. Також Apple розпізнає відверті фотографії в iCloud і передає дані про це владі. У США компанія звітує до Національного центру зниклих та експлуатованих дітей (NCMEC), який працює спільно з місцевою владою в різних штатах.

Таким чином Apple хотіла допомогти захистити дітей від людей, які використовують засоби комунікації, аби вербувати та експлуатувати їх, а також обмежити розповсюдження матеріалів про сексуальне насильство над дітьми. Ще 2019 року Apple внесла зміни в політику приватності, додавши пункт про можливе сканування зображень на предмет дитячого насильства. Однак компанія не оголошувала про це окремо.

Нещодавно Apple Inc. повідомила, що дозволить клієнтам з восьми країн Європи самостійно ремонтувати свої пристрої, розширивши свою спеціальну програму, яку запустила у США цієї весни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні