Проти засновника FTX завели справу про маніпуляції на ринку криптовалют – NYT /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Проти засновника FTX завели справу про маніпуляції на ринку криптовалют – NYT

Getty Images

Федеральна прокуратура США відкрила справу проти засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда за маніпуляції з двома криптовалютами минулої весни, пише New York Times з посиланням на двох проінформованих людей.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Як зазначає видання, прокуратура хоче визначити, чи контролював Бенкман-Фрід ціни на TerraUSD і Luna на користь FTX та повʼязану з ним фірму Alameda Research.
  • Розслідування знаходиться на початковій стадії, і незрозуміло, чи встановила прокуратура будь-які протиправні дії засновника криптобіржі, кажуть джерела.
  • Сам Бенкман-Фрід повідомив виданню, що він «не знав про жодні маніпуляції на ринку і, звичайно, ніколи не збирався брати у цьому участь».
  • «Наскільки мені відомо, усі транзакції були спрямовані на інвестиції або хеджування», – додав він.

Контекст

Проблеми у Бенкмана-Фріда почалися після краху FTX. 11 листопада біржа подала заяву про банкрутство після того, як їй не вдалося забезпечити порятунок після проблем з ліквідністю. Того ж дня Бенкман-Фрід залишив посаду генерального директора компанії. За даними Reuters, FTX перерахувала мільярди доларів клієнтських коштів до афільованої компанії Alameda Research.

Призначені після краху FTX керуючі заявили, що на «руїнах» криптобіржі виявили дуже мало готівки та криптовалюти – близько $560 млн і $740 млн відповідно. Хоча перед крахом зобовʼязання FTX перевищували $9 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні