Категорія
Новини
Дата

АРМА передало «4 канал» депутата-колаборанта Ковальова у розпорядження Держкіно

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передало інформаційно-розважальний «4 канал» народного депутата-зрадника Олексія Ковальова у розпорядження Державного агентства України з питань кіно, повідомила пресслужба установи.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Таким чином законну процедуру конфіскації активу та передачі його на потреби держави де-юре завершено, йдеться у повідомленні.
  • «Відтепер інформаційний ресурс та майно вартістю у понад 18,5 млн грн буде працювати на користь України та посилюватиме вплив української позиції як у вітчизняному інформаційному просторі, так і за кордоном», – додали у Держкіно.
  • Державне агентство було обрано як організацію, що має забезпечити збереження заарештованого майна. 

Контекст

Раніше суд арештував майно Ковальова для його конфіскації на користь держави. Зокрема, арештовано частки фігуранта в статутних капіталах трьох юридичних осіб, а також його банківські рахунки. Загальна вартість корпоративних прав складає понад 4,7 млн грн.

Однією з юросіб, 100% статутного капіталу якої арештовано, є ТОВ «ТРК «Інтеррадіо» – український інформаційно-розважальний телеканал «4 канал».

У квітні 2022 року проти Ковальова було відкрито кримінальне провадження. Після повномасштабного вторгнення РФ він перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам. У ході розслідування встановлено, що на початку липня цього року Ковальов обійняв посаду в окупаційному «уряді Херсонської області».

6 липня генпрокурор, на підставі зібраних ДБР доказів, повідомила йому про підозру. 15 липня, за клопотанням ДБР, Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Депутата оголошено в розшук.

На початку серпня працівники Державного бюро розслідувань проводили обшуки на телеканалі «4 канал» депутата-зрадника Олексія Ковальова. Корпоративні права каналу передали в АРМА.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні