Категорія
Новини
Дата

АРМА шукає управителя для алкодистрибʼютора «Руст Україна», він належав російському горілчаному магнату Таріко

АРМА оголосило конкурс на управителя для корпоративних прав компанії-дистриб’ютора алкогольних напоїв «Руст Україна», йдеться у повідомленні агентства. Минулого року СБУ заарештувала українські активи російського горілчаного магната Рустама Таріко, зокрема вказану компанію.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нині АРМА шукає управителя для корпоративних прав у розмірі 125,4 млн грн у вигляді 100% статутного капіталу ТОВ «Руст Україна». Зазначається, що воно прямо належить юрособі «Пасалба ЛТД».
  • Прийом документів від компаній триває до 16:00 23 травня.
  • За інформацією правоохоронців, кінцевим бенефіціаром «Руст Україна» є громадянин РФ. «Частина прибутку підприємства йшла на підготовку та ведення війни проти України, а також на фінансування заходів РФ, спрямованих на ослаблення нашої держави», – сказано у повідомленні агентства.

Контекст

5 липня СБУ повідомила про арешт майна української компанії та банку, що перебувають у власності неназваного російського бізнесмена. Обидва активи належать росіянину Рустаму Таріко. В Україні він володів «Форвард Банком» та алкодистрибʼютором «Руст Україна»

Власник холдингу «Русский стандарт» Рустам Таріко має російське та італійське громадянства.

Минулого року Таріко був офіційним власником банку й компанії, свідчать дані НБУ та сервісу YouControl. У 2016 році російський Forbes оцінив його статки у $500 млн, втім з того часу він не потрапляв до переліку найбагатших росіян. Головний бізнес Таріко – виробництво й дистрибуція алкоголю під брендами «Русский стандарт» і «Зеленая марка».

Станом на липень минулого року дистриб’юторська компанія в Україні переживала не найкращі часи. В 2020 році, за даними YouControl, вона отримала збиток на 128 млн грн (100% капіталу). У реєстрі судових рішень є кілька справ про борги компанії, наприклад, з виплати зарплати та оплати послуг юристів. 

У березні цього року Національний банк України вирішив ліквідувати Банк Форвард, який раніше контролював Таріко. За даними слідства, яке клопотало про вилучення активів, кошти, що для Таріко заробляв український банк, могли використовуватися для фінансування дій країни-агресора.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні