Категорія
Новини
Дата

НБУ вирішив ліквідувати Банк Форвард, який належав росіянину Рустаму Таріко

Національний банк України вирішив ліквідувати Банк Форвард, який раніше контролював російський бізнесмен Рустам Таріко. Про це йдеться у повідомленні на сайті НБУ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нацбанк, зважаючи на пропозицію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ «Банк Форвард» із 8 березня 2023 року.  

Контекст

У липні 2022 року суд передав в управління державному АРМА акції та київський офіс банку Forward російського бізнесмена Рустама Таріко, який володіє алкогольними брендами «Русский стандарт» і «Зеленая марка», а також банком «Русский стандарт». 

За даними слідства, яке клопотало про вилучення активів, кошти, що для Таріко заробляв український банк, могли використовуватися для фінансування дій країни-агресора.

«Форвард» можуть передати в держпідприємство «Національний фонд інвестицій України», як це сталося з дочірніми структурами російських держбанків в Україні Промінвестбанку та МР Банку. Однак це складний сценарій. Для цього потрібні рішення РНБО та відповідні рішення президента й Верховної Ради, писав раніше Forbes.

7 лютого НБУ вирішив віднести Банк Форвард до категорії неплатоспроможних. Рішення НБУ ухвалив, зокрема, враховуючи подальше суттєве й незворотне погіршення фінансового стану цього банку за відсутності дієвих заходів для його поліпшення та неможливості й недостатності запланованої капіталізації.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні