Категорія
Новини
Дата

АРМА шукає управляючого для заарештованих активів виробника мінвод «Моршинська», «Миргородська» та Borjomi

АРМА оголосило конкурс на управителя для арештованих активів виробників і реалізаторів мінеральних вод торгових марок «Моршинська», «Миргородська» та Borjomi. Про це йдеться у повідомленні на сайті агентства.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Потенційним учасникам конкурсу запропоновано управління корпоративними правами іноземних компаній.
  • Йдеться про корпоративні права іноземної компанії у вигляді 100% частки статутного капіталу юрособи, що спеціалізується на виробництві безалкогольних напоїв, виробництві мінеральних та інших вод, розлитих у пляшки, що становить 8,8 млн грн.
  • Також АРМА шукає управителя корпоративними правами іноземної компанії у вигляді акцій простих бездокументарних іменних юрособи, що спеціалізується на оптовій торгівлі продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами, загальною номінальною вартістю 4,5 млн грн.
  • Прийом документів від компаній триватиме до 22 лютого. 

Контекст

23 листопада минулого року БЕБ повідомило про арешт корпоративних прав росіян-акціонерів холдингу IDS Ukraine, до якого входять Моршинський завод мінеральних вод «Оскар», Миргородський завод мінеральних вод, дистрибуційна компанія IDS та оператор доставки води «ІДС Аква Сервіс». Група володіє торговими марками «Моршинська», «Миргородська», «Аляска» та «Аква Лайф». Серед акціонерів компанії – Михайло Фрідман та партнери, які є також співвласниками «Альфа-груп».

Таке рішення було прийнято, щоб уникнути виведення ними з України активів семи підприємств із виробництва та реалізації питної води. За даними БЕБ, зазначені підприємства перебувають у їхній фактичній власності через підконтрольну офшорну компанію-нерезидента.

Гендиректор IDS Ukraine Марко Ткачук у відповідь на запит «Інтерфакс-Україна» розповів, що передання АРМА корпоративних прав компанії на загальну суму понад 10 млрд грн не вплине на господарську діяльність групи. 

Українські та британські акціонери IDS Ukraine оскаржують арешти активів найбільшого виробника бутильованої води в Україні в судах першої інстанції, сказав в інтервʼю Forbes один із акціонерів виробника «Моршинської» Всеволод Білас.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні