Категорія
Новини
Дата

«АрселорМіттал Кривий Ріг» призупинить роботу ГЗК через зниження попиту на сировину та витрати на логістику

1 хв читання

Гірничо-збагачувальний комбінат компанії «АрселорМіттал Кривий Ріг» (АМКР) призупинить роботу з 1 серпня на найближчі три місяці, йдеться у повідомленні пресслужби компанії. Працівникам збережуть 2/3 зарплати.

Ключові факти

  • Щоб зберегти усі робочі місця, у серпні компанія залишає чинним особливий графік роботи. Більшість персоналу, включно з менеджментом та працівниками-іноземцями, працюватимуть зі зменшенням навантаження до 2/3.
  • З 1 серпня на найближчі три місяці буде призупинена робота гірничо-збагачувального комбінату. Працівники гірничого департаменту будуть отримувати 2/3 зарплати.
  • В АМКР пояснили своє рішення «серйозними економічними факторами», зокрема, зниженням економічної активності в Європі, зменшенням попиту на залізорудну продукцію, а також суттєвим зростанням витрат на транспортування сировини.
  • АМКР обіцяє зберігати робочі місця та посади за мобілізованими працівниками, проте відмовитися від виплат їм середнього заробітку, «для того щоб уникнути бодай мінімального скорочення персоналу серед 22-тисячного колективу».

Контекст

ArcelorMittal з 3 березня призупинив виробництво сталі у Кривому Розі, щоб забезпечити безпеку людей та активів. Технічна підтримка «АрселорМіттал Кривий Ріг» в законсервованому стані коштуватиме десятки мільйонів доларів на місяць, сказав на початку березня в інтервʼю Forbes гендиректор Лонгобардо. 

Україна у березні скоротила експорт плоского прокату майже в 10 разів – до 47 000 т. За низкою позицій металургії експорт не здійснювався взагалі через руйнування металургійних об’єктів та зупинку виробництва.

8 квітня АМКР оголосив про поступове відновлення виробництва. Меткомбінат запустив доменну піч №6. Зокрема, очікувався випуск 1000 т чавуну на добу. У червні комбінат запустив одну з доменних печей, прокатний стан, конвертер та одну з трьох машин безперервного лиття.

З 29 червня «Укрзалізниця» на 70% підвищила тарифи на перевезення вантажів. Підвищення тарифів вдарило по виробникам руди, сталі та зерна.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні