Категорія
Новини
Дата

«АрселорМіттал Кривий Ріг» відновлює безперервне виробництво

Український меткомбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг» (АМКР) запустив одну з доменних печей, прокатний стан, конвертер та одну з трьох машин безперервного лиття. Про це повідомив у Телеграмі начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «До запуску всіх потужностей ще далеко, але підприємство стало на цей шлях. Компанія вибудовує нову логістику та шукає нові ринки збуту», — написав він.
  • Понад 20 000 працівників комбінату мають заробітну плату, зазначає Резніченко.
  • За його словами, у Кривому Розі працюють всі сім промислових підприємств, в області — 21 з 22 великих промислових виробництв.

Контекст

ArcelorMittal з 3 березня призупинив виробництво сталі у Кривому Розі, щоб забезпечити безпеку людей та активів. Технічна підтримка «АрселорМіттал Кривий Ріг» в законсервованому стані коштуватиме десятки мільйонів доларів на місяць, сказав на початку березня в інтервʼю Forbes гендиректор Лонгобардо. У червні компанія розраховує вийти на 70% потужностей.

Україна у березні скоротила експорт плоского прокату майже в 10 разів – до 47 000 т. За низкою позицій металургії експорт взагалі не здійснювався через руйнування металургійних об’єктів та зупинку виробництва.

8 квітня АМКР оголосив про поступове відновлення виробництва. Меткомбінат запустив доменну піч №6. Зокрема, очікувався випуск 1000 т чавуну на добу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні