Категорія
Новини
Дата

Базу відпочинку Промінвестбанку в Конча-Заспі продали за 311 млн грн

У рамках аукціону в системі Prozorro.Продажі було продано спецактив ПАТ «Промінвестбанк» – заміський комплекс із розкішною мебльованою віллою, кількома гостьовими будиночками, СПА-центром, рестораном і готелем на території, повідомляє Фонд гарантування вкладів. Аукціон відбувся у січні, нині триває підготовка до підписання договору купівлі-продажу

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, на перші торги, які відбувалися за англійською моделлю аукціону, прийшло троє учасників. 
  • На продаж актив виставлявся зі стартовою ціною 187,6 млн грн, переміг учасник, який запропонував ставку розміром 311,1 млн грн. Таким чином, співвідношення ціни продажу до стартової становило 166%.
  • Наразі переможець перерахував усю суму за лот, триває підготовка до підписання договору купівлі-продажу.
  • Отримані кошти будуть спрямовані на розрахунок із кредиторами банку.

Контекст

Після вторгнення РФ в Україну НБУ анулював ліцензії та ліквідував МР Банк (раніше Сбербанк) та Промінвестбанк. Ці банківські установи перебували під контролем РФ.

З 2017 року банки працювали в Україні в обмеженому режимі – під санкціями РНБО, які забороняють виведення грошей на користь російських материнських структур.

Український парламент 1 квітня узаконив вилучення майна росіян, а через тиждень уряд вирішив експропріювати на користь держави корпоративні права та фінансові активи банків – гроші, цінні папери, права вимоги щодо кредитів. На балансі Промінвестбанку перебувала нерухомість на суму близько $70 млн, включаючи відділення у центрі Києва на вулиці Софіївській та базу відпочинку у Кончі Заспі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні