Бернар Арно /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Бернар Арно поступився другим місцем у списку найбагатших людей світу Джеффу Безосу

Бернар Арно Фото Getty Images

Мільярдер, засновник і голова LVMH Бернар Арно втратив друге місце у списку найбагатших людей світу. Після розпродажу акцій чистий капітал Арно став меншим, ніж у засновника Amazon Джеффа Безоса, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Статки Арно скоротилися на $6,8 млрд з 10 жовтня, коли компанія повідомила про більш слабке зростання продажів.
  • За даними індексу мільярдерів Bloomberg, статки Арно оцінюються у $155,1 млрд проти $156,3 млрд статків Безоса.
  • Як зазначає агентство, втрати Арно відображають мляві продажі предметів розкоші цього року на тлі зниження попиту з боку споживачів, які втомилися від інфляції в США, і нестійкого відновлення економіки в Китаї. 
  • Акції LVMH впали приблизно на 10% у Парижі за три дні після публікації звіту про прибутки, перш ніж відновитися 16 жовтня, та знизилися на 1,9% за рік.

Контекст

Бернар Арно – засновник і головний виконавчий директор LVMH, французької компанії, до якої входять такі модні люксові бренди, як Louis Vuitton і Moet & Chandon. 

Наприкінці 2022 року Арно встиг побувати найбагатшою людиною на планеті, обігнавши Ілона Маска в той час, коли акції технологічних компаній зазнавали труднощів в умовах високої інфляції. У травні він знову опустився в рейтингу нижче за Маска.

Згідно зі звітом за 2022 рік, сумарний виторг LVMH склав €79 млрд, що на 23% більше, ніж у 2021-му, при цьому найприбутковіший із брендів портфеля – Louis Vuitton, його дохід вперше перевищив €20 млрд. 

Наприкінці квітня ринкова вартість LVMH перевищила $500 млрд, вона стала першою європейською компанією, що досягла цієї позначки завдяки швидкому зростанню продажів предметів розкоші в Китаї та зміцненню євро. Це позначилося на особистому стані Бернара Арно: він став третім бізнесмен після Маска та Безоса, який досяг капіталу $200 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні