Найбагатша людина світу Бернар Арно втратив за день $11 млрд після обвалу акцій LVMH /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Найбагатша людина світу Бернар Арно втратив за день $11 млрд після обвалу акцій LVMH

Getty Images

Французький мільярдер Бернар Арно, найбагатша людина у світі, втратив $11,2 млн зі свого статку за один день через побоювання, що ослаблення економіки США знизить попит на предмети розкоші, якими займається його компанія LVMH, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Засновник Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) протягом більшої частини 2023 року бачив, як його багатство стрімко збільшувалося, оскільки ціни на акції європейських компаній, що виробляють предмети розкоші, різко зросли.
  • У вівторок, 23 травня, частину цих досягнень було втрачено. Акції LVMH впали на 5% у Парижі на тлі ширшого падіння, яке позбавило європейський сектор предметів розкоші майже на $30 млрд.
  • Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, навіть з урахуванням цього статки французького мільярдера, як і раніше, становлять $191,6 млрд. Цього року він заробив $29,5 млрд.
  • Розрив між статками Арно та Ілона Маска, другої найбагатшої людини у світі, скоротився до $11,4 млрд.
  • Падіння у вівторок сталося після тривалого зростання вартості акцій LVMH, яка за рік зросла на 23%. 
  • Напередодні учасники конференції в Парижі, організованої Morgan Stanley, відзначили «більш стриману» динаміку luxury-сектора у США. Аналітики Deutsche Bank AG заявили, що очікують, що інвестори стануть більш вибірковими щодо європейських акцій предметів розкоші, оскільки уповільнення зростання в США викликає занепокоєння.

Контекст

LVMH стала найбільшою компанією в Європі за ринковою капіталізацією. Французький мільярдер Бернар Арно, чия родина контролює конгломерат, став найбагатшою людиною у світі після того, як випередив Ілона Маска. Статки Арно збільшилися з $48,6 млрд до $210,7 млрд у 2023 році, оскільки його компанія отримала колосальний прибуток, продавши більше дорогих сумок, косметики та вишуканих вин.

У 2018 році Louis Vuitton став першим у світі люксовим брендом вартістю $10 млрд. Наприкінці січня компанія повідомила про рекордний прибуток за 2022 рік. Акції Louis Vuitton Moët Hennessy рекордно зросли 17 січня, що вперше забезпечило групі з продажу luxury-товарів ринкову вартість в €400 млрд і закріпило її лідерство як найдорожчої компанії в Європі.

Наприкінці квітня ринкова вартість LVMH перевищила $500 млрд, вона стала першою європейською компанією, що досягла цієї позначки завдяки швидкому зростанню продажів предметів розкоші в Китаї та зміцненню євро, пише Bloomberg

Раніше експерти прогнозували, що покупці продовжать витрачати гроші на люксові товари, незважаючи на можливу глобальну рецесію, що, згідно з новим дослідженням, збільшить сектор вартістю €353 млрд цього року як мінімум на 3–8%. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні