Французького мільярдера, очільника LVMH Бернара Арно запідозрили у відмиванні грошей /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Французького мільярдера, очільника LVMH Бернара Арно запідозрили у відмиванні грошей

1 хв читання

Getty Images

Угоди французького мільярдера Бернара Арно з російським бізнесменом Миколою Саркісовим щодо нерухомості на гірськолижному курорті Куршевель розслідуються на предмет можливого відмивання грошей, повідомила прокуратура Парижа, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Прокурор Парижа заявив, що розслідування розпочалося минулого року.
  • Французька газета Le Monde повідомила, що Саркісов у 2018 році купив низку обʼєктів нерухомості в Куршевелі через компанії-посередники, але кінцевим покупцем виявився Арно. 
  • Стверджується, що головний виконавчий директор LVMH заплатив Саркісову близько 20 млн євро за володіння активами, тоді як Саркісов нібито отримав від угод прибуток у розмірі близько 2 млн євро.
  • Як повідомляє Le Monde, транзакції, мабуть, приховують походження коштів та особистість кінцевого покупця, Арно. Прокуратура Парижа відмовилася коментувати подробиці справи.

Контекст

LVMH стала найбільшою компанією в Європі за ринковою капіталізацією. Французький мільярдер Бернар Арно, чия родина контролює конгломерат, раніше був найбагатшою людиною у світі після того, як випередив Ілона Маска. Статки Арно збільшилися з $48,6 млрд до $210,7 млрд у 2023 році, оскільки його компанія отримала колосальний прибуток, продавши більше дорогих сумок, косметики та вишуканих вин.

Наприкінці квітня ринкова вартість LVMH перевищила $500 млрд, вона стала першою європейською компанією, що досягла цієї позначки завдяки швидкому зростанню продажів предметів розкоші в Китаї та зміцненню євро. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні