LVMH, Christian Dior /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

LVMH змінює керівництво Louis Vuitton та Dior, останній очолить дочка Бернара Арно

Дельфіна Арно очолила Christian Dior Фото Getty Images

Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) здійснює перестановки у вищому керівництві своїх брендів, в результаті чого Пʼєтро Беккарі був призначений керівником Louis Vuitton, а Дельфіна Арно, дочка генерального директора Бернара Арно, очолила Christian Dior, пише The Wall Street Journal.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зміни, що набудуть чинності 1 лютого, стосуються двох найбільших брендів luxury-гіганта. Очоливши Louis Vuitton, Беккарі замінить Майкла Берка, який очолював модний бренд протягом десяти років. Берк є одним із найбільш довірених осіб Арно – генерального директора та власника контрольного пакета акцій LVMH – і працює з ним із 1980-х років. У LVMH заявили, що Берк тепер візьме на себе нові обовʼязки, підпорядковуючись безпосередньо Арно.
  • Беккарі ж, який в даний час очолює Dior, замінить Дельфіна Арно, старша з пʼяти дітей Бернара Арно.
  • Дельфіна Арно вперше обіймає посаду генерального директора в одному із брендів LVMH. У Louis Vuitton вона відповідала за діяльність, повʼязану з продукцією. Нещодавно вона відповідала за співпрацю між брендом та японською художницею Яєї Кусама для створення нової великої колекції.
  • Беккарі також повернеться до бренду, в якому він працював раніше. В останні роки він спостерігав за значним зростанням у Dior, де, за оцінками аналітиків, виторг збільшився більш ніж утричі за останні пʼять років. Серед досягнень Беккарі в Dior – відкриття нового величезного флагманського магазину у розкішному торговому районі Парижа, що займає пʼять поверхів.
  • Компанія заявила, що в рамках організаційних змін американська ювелірна компанія Tiffany, яку LVMH купила на початку 2021 року в рамках історичної угоди на $15,8 млрд, тепер розміщуватиметься у годинниковому та ювелірному підрозділі групи.

Контекст

LVMH контролює французький мільярдер Бернар Арно. Нещодавно голова групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернар Арно витіснив з першого місця в рейтингу найбагатших людей світу засновника компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска. 

У Бернара пʼятеро дітей, і всі вони обіймають керівні позиції в імперії LVMH: сестра Антуана Дельфіна входить до ради директорів Christian Dior і обіймає посаду віцепрезидента будинку моди Louis Vuitton, брат Александер працює на аналогічній позиції в ювелірному бренді Tiffany, Фредерік очолює компанію-виробника люксових годинників Tag Heuer, а молодший син Жан керує маркетингом та розробками нових продуктів у бізнесі з випуску наручного годинника під маркою Louis Vuitton.

Нещодавно Антуан Арно, старший син голови правління LVMH Бернара Арно, був призначений виконавчим директором сімейної холдингової компанії Christian Dior. Цей крок підвищив авторитет одного з п’яти дітей Бернара Арно – усі вони обіймають керівні посади в LVMH, групі, що стоїть за будинками моди Louis Vuitton і Christian Dior, а також десятками інших брендів.

Christian Dior володіє 41% акціонерного капіталу LVMH та 56% голосуючих акцій у компанії. Більшість акцій Christian Dior належить родині Арно.

LVMH є найбільшим у світі виробником предметів розкоші, яка має 75 модних брендів. Зокрема, компанії належать: Louis Vuitton, Moet&Chandon, Dom Perignon, Veuve Cliquot і Krug, TAG Heuer, Hublot, Zenith, Tiffany&Co., Bulgari, Chaumet, Christian Dior, Guerlain, Givenchy, Kenzo та інші. Кількість магазинів компанії перевищує 5000, а співробітників – близько 150 000 осіб.

Експерти вважають, що покупці продовжать витрачати гроші на люксові товари, незважаючи на можливу глобальну рецесію, що, згідно з новим дослідженням, збільшить сектор вартістю €353 млрд цього року як мінімум на 3–8%. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні