Категорія
Новини
Дата

Bihus.info відкидає причетність Коломойського до розслідування щодо брата заступника голови ОП Шурми

Видання Bihus.Info називає «цілковитою маячнею» заяву заступника голови Офісу президента Ростислава Шурми про те, що розслідування журналістів видання щодо бізнесу його брата є замовленням Ігоря Коломойського. Про це йдеться у коментарі видання.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Звинувачення пана Шурми – цілковита маячня. Ані Коломойський, ані будь-хто інший нічого не можуть «замовити» в Bihus.Info», йдеться у заяві редакції Bihus.Info. 
  • Журналісти наголошують, що головний факт із розслідування – отримання компаніями брата Шурми коштів за зелену енергію, нібито вироблену в окупації – Ростислав Шурма нещодавно підтвердив сам. 
  • «Не всяка критика влади є спрямованою медіакампанією. Ми були і залишаємось незалежними, і на підбір наших тем впливає виключно редакційна політика і суспільна важливість», – заявили у Bihus.Info.

Контекст

Йдеться про виплати сотень мільйонів гривень зеленого тарифу електростанціям в окупації. Резонансу тема набула після публікації розслідування Bihus.Info 17 серпня. Серед компаній, які отримували виплати за зеленим тарифом на окупованих територіях: сонячні станції «КД Енерджі 2», «Нацпрод», «Відновлювальна Енергія Запоріжжя», «Грін Енерджі Токмак» і «Грандпауєр ЛЛС». Ці компанії, за даними журналістів, повʼязані з заступником голови Офісу президента Андрія Єрмака – Ростиславом Шурмою. 

«Співвласником «КД Енерджі 2» і «Відновлювальна Енергія Запоріжжя» є брат посадовця ОП Ростислава Шурми Олег Шурма. Станція «Нацпрод» також згадується серед реалізованих проєктів на корпоративному сайті, де зібрані зелені проєкти Олега Шурми та партнерів, – йдеться в розслідуванні. – Співвласником «Грін Енерджі Токмак» і «Грандпауєр ЛЛС» є Руслан Божко, колишній підлеглий Ростислава Шурми, якого вважають близькою до нього людиною».

В інтервʼю Forbes Ростислав Шурма заявив про «замовність розслідувань навколо цієї теми». «Я не говорив про це раніше відкрито, але зараз вам скажу прямо: це Коломойський. Олігарх, який грабував країну протягом багатьох років на сотні мільярдів гривень. Наша команда це зупинила, повернула державі активів на десятки мільярдів щороку, а тепер я плачу особисту ціну за вчинки на користь держави», – заявив Шурма.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні