Категорія
Новини
Дата

Bihus.info відкидає причетність Коломойського до розслідування щодо брата заступника голови ОП Шурми

1 хв читання

Видання Bihus.Info називає «цілковитою маячнею» заяву заступника голови Офісу президента Ростислава Шурми про те, що розслідування журналістів видання щодо бізнесу його брата є замовленням Ігоря Коломойського. Про це йдеться у коментарі видання.

Ключові факти

  • «Звинувачення пана Шурми – цілковита маячня. Ані Коломойський, ані будь-хто інший нічого не можуть «замовити» в Bihus.Info», йдеться у заяві редакції Bihus.Info. 
  • Журналісти наголошують, що головний факт із розслідування – отримання компаніями брата Шурми коштів за зелену енергію, нібито вироблену в окупації – Ростислав Шурма нещодавно підтвердив сам. 
  • «Не всяка критика влади є спрямованою медіакампанією. Ми були і залишаємось незалежними, і на підбір наших тем впливає виключно редакційна політика і суспільна важливість», – заявили у Bihus.Info.

Контекст

Йдеться про виплати сотень мільйонів гривень зеленого тарифу електростанціям в окупації. Резонансу тема набула після публікації розслідування Bihus.Info 17 серпня. Серед компаній, які отримували виплати за зеленим тарифом на окупованих територіях: сонячні станції «КД Енерджі 2», «Нацпрод», «Відновлювальна Енергія Запоріжжя», «Грін Енерджі Токмак» і «Грандпауєр ЛЛС». Ці компанії, за даними журналістів, повʼязані з заступником голови Офісу президента Андрія Єрмака – Ростиславом Шурмою. 

«Співвласником «КД Енерджі 2» і «Відновлювальна Енергія Запоріжжя» є брат посадовця ОП Ростислава Шурми Олег Шурма. Станція «Нацпрод» також згадується серед реалізованих проєктів на корпоративному сайті, де зібрані зелені проєкти Олега Шурми та партнерів, – йдеться в розслідуванні. – Співвласником «Грін Енерджі Токмак» і «Грандпауєр ЛЛС» є Руслан Божко, колишній підлеглий Ростислава Шурми, якого вважають близькою до нього людиною».

В інтервʼю Forbes Ростислав Шурма заявив про «замовність розслідувань навколо цієї теми». «Я не говорив про це раніше відкрито, але зараз вам скажу прямо: це Коломойський. Олігарх, який грабував країну протягом багатьох років на сотні мільярдів гривень. Наша команда це зупинила, повернула державі активів на десятки мільярдів щороку, а тепер я плачу особисту ціну за вчинки на користь держави», – заявив Шурма.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд