Категорія
Новини
Дата

Більшість бізнесів в Україні не потребують релокації і закладають плани активного або помірного розвитку – Gradus Research

Бізнес в Україні демонструє витривалість у час війни і схильний залишатися в країні: і традиційний бізнес, і стартапи у переважній більшості декларують, що не потребують релокації, йдеться в дослідженні Gradus Research про 12 ключових трендів року, що минув.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Водночас міграція українців за кордон є відчутною і відображається на функціонуванні українських компаній. Попри виклики, пов’язані з дефіцитом кадрів, пошуком нових і збереженням поточних ринків збуту та клієнтів, забезпеченням безпеки персоналу, дослідження свідчать про проактивну позицію бізнесу і готовність вирішувати ці питання. 
  • Також бізнес усе більше планує короткостроково – інтервалом на рік вперед або менше, але схильний будувати активні й помірні стратегії розвитку. Зокрема, бізнеси продовжують з оптимізмом дивитися на перспективи зростання і переважно закладають плани активного або помірного розвитку до своїх стратегій.
  • Ще одним трендом 2023 року є те, що український бізнес продовжує активно підтримувати ЗСУ і населення.
  • Відповідно до дослідження, торік власники і топменеджери українських компаній стали працювати більш тісно.
  • Порівняно з минулим роком суттєво зросла частка бізнесів, які зазнали часткової чи повної галузевої трансформації або потребують її. Загалом, за даними досліджень Gradus Research, бізнес пристосувався до викликів війни, і більшість українських компаній наразі працюють у довоєнному режимі. 

Опитування були проведені Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному додатку Gradus. Онлайн-панель Gradus відображає структуру населення міст із кількістю мешканців більше 50 000 у віці 18–60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном.

Контекст

Раніше Gradus Research повідомляла, що більшість українських компаній, а саме 66%, вже відновили роботу в повному обсязі й працюють у довоєнному режимі, а решта 34% працюють частково. Серед ключових викликів бізнесу під час війни є збереження оплати праці та ринків збуту/клієнтів, а також забезпечення функціонування бізнесу в умовах відключень електроенергії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні