Категорія
Новини
Дата

Binance виходить з Росії та продає місцевий бізнес

Криптобіржа Binance уклала угоду про продаж всього свого російського бізнесу компанії CommEX, повідомила компанія. Протягом наступних кількох місяців Binance закриє біржові сервіси та інші бізнес-напрямки в Росії.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно із заявою біржі, для переходу існуючих користувачів на іншу платформу процес відключення займе до одного року. 
  • «Дивлячись у майбутнє, ми визнаємо, що робота в Росії несумісна зі стратегією Binance з дотримання вимог», – сказав Ной Перлман, директор з дотримання нормативних вимог. 
  • Зазначається, що біржові сервіси та інші бізнес-напрямки в Росії будуть закриті протягом наступних кількох місяців.
  • У рамках угоди Binance повністю припиняє свою діяльність у Росії, у Binance не залишиться права на отримання частини прибутку після продажу та можливості зворотного викупу часток у бізнесі.

Контекст

Нещодавно стало відомо, що Binance не виключає повного виходу з російського ринку, який перетворився на «головний біль». Раніше WSJ повідомило, що криптобіржа нібито «допомагає росіянам переказувати гроші за кордон», а також підтримує обслуговування підсанкційних російських банків. На думку видання, це може позначитися на й без того складних відносинах керівництва Binance з владою США.

25 серпня Binance заборонила громадянам РФ купувати та продавати через свій P2P-сервіс будь-яку валюту, окрім російського рубля. Водночас росіянам, які проживають в інших країнах, дозволено торгувати будь-якими валютами, окрім рубля, євро, долара та гривні. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні