Категорія
Новини
Дата

Криптобіржа OKX услід за Binance запровадила обмеження для росіян

Одна з найбільших криптобірж у світі OKX заборонила на p2p-платформі всі угоди з російським рублем. Обмеження почало діяти з 29 серпня, повідомила біржа у Telegram-каналі.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • З 29 серпня 2023 року торгівля російським рублем (RUB) більше не доступна на p2p-платформі OKX. Користувачам із Росії, як і раніше, доступна можливість торгівлі іншими валютами, повідомила криптобіржа.
  • «Ми розуміємо, що це може вплинути на ваші торгові уподобання, і вибачаємося за можливі незручності», – йдеться в повідомленні.

Контекст

28 серпня на OKX зникла можливість проводити операції з карток російських підсанкційних банків: «Сбера», «Тінькофф» та «Альфа-банку». 

У жовтні 2022 року Роскомнагляд заблокував сайт OKX на вимогу генпрокуратури за «поширення забороненої в Росії інформації». У серпні 2023-го відомство відновило доступ до сайту okx.com після «аудиту документів та продуктів».

У квітні 2022-го найбільша криптобіржа світу Binance відповідно до санкцій ЄС встановила ліміт у €10 000 на баланс рахунку для росіян, проте через рік ці обмеження були зняті. Експерти припускали, що компанія передала російських користувачів афілійованій юрособі, яка знаходиться в іншій юрисдикції. Пізніше Binance повернула можливість поповнення рахунку з карток Visa і Mastercard російських банків.

25 серпня 2023 року Binance заборонила росіянам операції через p2p-сервіс із будь-якими валютами, крім рубля. За даними WSJ, Binance не виключає повного виходу з російського ринку, який перетворився на «головний біль» для криптобіржі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні