Категорія
Новини
Дата

Криптобіржа OKX услід за Binance запровадила обмеження для росіян

1 хв читання

Одна з найбільших криптобірж у світі OKX заборонила на p2p-платформі всі угоди з російським рублем. Обмеження почало діяти з 29 серпня, повідомила біржа у Telegram-каналі.

Ключові факти

  • З 29 серпня 2023 року торгівля російським рублем (RUB) більше не доступна на p2p-платформі OKX. Користувачам із Росії, як і раніше, доступна можливість торгівлі іншими валютами, повідомила криптобіржа.
  • «Ми розуміємо, що це може вплинути на ваші торгові уподобання, і вибачаємося за можливі незручності», – йдеться в повідомленні.

Контекст

28 серпня на OKX зникла можливість проводити операції з карток російських підсанкційних банків: «Сбера», «Тінькофф» та «Альфа-банку». 

У жовтні 2022 року Роскомнагляд заблокував сайт OKX на вимогу генпрокуратури за «поширення забороненої в Росії інформації». У серпні 2023-го відомство відновило доступ до сайту okx.com після «аудиту документів та продуктів».

У квітні 2022-го найбільша криптобіржа світу Binance відповідно до санкцій ЄС встановила ліміт у €10 000 на баланс рахунку для росіян, проте через рік ці обмеження були зняті. Експерти припускали, що компанія передала російських користувачів афілійованій юрособі, яка знаходиться в іншій юрисдикції. Пізніше Binance повернула можливість поповнення рахунку з карток Visa і Mastercard російських банків.

25 серпня 2023 року Binance заборонила росіянам операції через p2p-сервіс із будь-якими валютами, крім рубля. За даними WSJ, Binance не виключає повного виходу з російського ринку, який перетворився на «головний біль» для криптобіржі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні