Категорія
Новини
Дата

Binance не виключає повного виходу з російського ринку – WSJ

Найбільша у світі криптовалютна біржа Binance не виключає повного виходу з російського ринку, який перетворився на «головний біль», пише The Wall Street Journal з посиланням на неназваного представника компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Розглядаються всі варіанти, зокрема повний відхід (з російського ринку)», – сказав співрозмовник WSJ.
  • Минулого тижня видання повідомило, що криптобіржа нібито «допомагає росіянам переказувати гроші за кордон», а також підтримує обслуговування підсанкційних російських банків. На думку WSJ, це може позначитися на й без того складних відносинах керівництва Binance з владою США.
  • 25 серпня Binance заборонила громадянам РФ купувати та продавати через свій P2P-сервіс будь-яку валюту, окрім російського рубля. Водночас росіянам, які проживають в інших країнах, дозволено торгувати будь-якими валютами, окрім рубля, євро, долара та гривні. 

Контекст

У квітні 2022 року Binance відповідно до санкцій ЄС встановила ліміт у €10 000 на баланс рахунку для росіян, проте через рік ці обмеження були зняті. Експерти припускали, що компанія передала російських користувачів афілійованій юрособі, яка знаходиться в іншій юрисдикції. Пізніше Binance повернула можливість поповнення рахунку з карток Visa і Mastercard російських банків.

За останні місяці біржа стала обʼєктом низки дій з боку регулювальних органів США, які намагаються контролювати галузь. 5 червня Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) подала до суду на криптобіржу Binance та її голову Чанпена Чжао через порушення правил торгівлі цінними паперами, пише Bloomberg. SEC заявляє, що визнає токен BNB, як і стейблкоїн BUSD, що носить брендинг біржі, цінними паперами. Випуск BUSD заборонено американськими регуляторами ще в лютому.

Комісія також прирівнює до цінних паперів монети Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Filecoin (FIL), Cosmos (ATOM), Sandbox (SAND), Decentraland (MANA), Algorand (ALGO), Axie Infinity (AXS) та COTI (COTI). Binance спростувала усі звинувачення. 

Біржа також зіткнулася з невдачами в Європі, намагаючись отримати ліцензії на роботу. Присутність криптобіржі на європейському ринку за пів року скоротилася вдвічі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні