Категорія
Новини
Дата

Біткоїн відкотився від недавніх історичних максимумів

Біткоїн продовжив відкат від свого останнього рекордного максимуму у понад $70 000 на тлі дебатів про те, чи є зростання криптовалют свідченням спекулятивного галасу на світових ринках, пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Цифровий токен впав, оскільки глобальні настрої до ризику похитнулися.
  • Найбільший цифровий актив упав на 5,6% на азіатських торгах у пʼятницю, після чого частково знизився і перейшов із рук до рук на рівні $67 300 у Сінгапурі. Токен встановив новий рекордний пік у розмірі майже $73 798 днем раніше.
  • Ставки на мʼякшу грошово-кредитну політику Федеральної резервної системи сприяли зростанню світових акцій, облігацій та криптовалют в останні кілька місяців, але інвестори переоцінюють такі ставки після даних щодо постійного інфляційного тиску США.
  • В інтервʼю Bloomberg Television є головний інвестиційний стратег Bank of America Corp. Майкл Хартнетт сказав, що ринки демонструють всі ознаки «бульбашки» в результаті рекордного зростання акцій технологічного сектору та рекордних максимумів криптовалют.
  • Заяви живлять дискусію на Волл-стріт про те, чи вразливі більшість ринків перед цим відкатом. 
  • Падіння токена також збіглося з ознаками зростання обережності на ринку деривативів.

Контекст

Біткоїн почав поступово зростати з осені 2023 року, а тогорічний пік прийшовся на грудень, коли ціна не падала нижче $40 000. Вже 8 березня 2024-го найпопулярніша криптовалюта досягла історичного максимуму – $70 000. 

Останній раз до цієї позначки біткоїн наближався у листопаді 2021 року, тоді до $69 000 йому не вистачило одного цента. 

11 березня біткоїн оновив історичний максимум, перевищивши рівень $71 000. Зростання курсу криптовалюти викликане появою перших ETF, що інвестують у біткоїни безпосередньо, і очікуваннями так званого «халвінгу», який трапиться у квітні й призведе до зменшення пропозиції біткоїна.

Forbes запитав, чого чекати від ажіотажу навколо біткоїна та чи варто в нього інвестувати, у чотирьох українських криптопідприємців – СЕО CoinsPaid Максима Крупишева, гендиректора Peanut.trade Олександра Момота, засновника компанії Geo Pay і радника міністра цифрової трансформації Максима Дем’янюка, співзасновника та CEO Trustee Вадима Грушу. Більше про це читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні