Категорія
Новини
Дата

Курс біткоїна вперше в історії перевищив $71 000

Курс криптовалюти біткоїн у понеділок, 11 березня, оновив історичний максимум, перевищивши рівень $71 000, свідчать дані торгів.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У ході торгів 11 березня курс найпопулярнішої криптовалюти досягав рекордної позначки у $71,647. З початку року біткоїн подорожчав майже на 70%.
  • За останній рік курс злетів у 3,5 раза, на 246%.

Контекст

Зростання курсу криптовалюти викликане появою перших ETF, що інвестують у біткойни безпосередньо, і очікуваннями так званого «халвінгу», який трапиться у квітні й призведе до зменшення пропозиції біткоїна.

Біткоїн почав поступово зростати з осені 2023 року, а тогорічний пік прийшовся на грудень, коли ціна не падала нижче $40 000. Вже 8 березня 2024-го найпопулярніша криптовалюта досягла історичного максимуму – $70 000. 

Останній раз до цієї позначки біткоїн наближався у листопаді 2021 року, тоді до $69 000 йому не вистачило одного цента. 

Втім на крипторинку вже готуються до нового рекорду, який може перевищити чинний більш ніж удвічі. Разом з біткоїном суттєво зрости в ціні може й друга за популярністю криптовалюта – ефіріум.  

Forbes запитав, чого чекати від ажіотажу навколо біткоїна та чи варто в нього інвестувати, у чотирьох українських криптопідприємців – СЕО CoinsPaid Максима Крупишева, гендиректора Peanut.trade Олександра Момота, засновника компанії Geo Pay і радника міністра цифрової трансформації Максима Дем’янюка, співзасновника та CEO Trustee Вадима Грушу. Більше про це читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні