Категорія
Новини
Дата

Блінкен про удари по території Росії: США це не заохочують, але Україна має сама вирішувати

1 хв читання

США не заохочують ударів по території Росії, але Україна має сама вирішувати, як воювати. Про це на пресконференції у Києві заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Ключові факти

  • Блінкен ухилився від прямої відповіді на питання, чи США дозволяють або коли дозволять Україні бити поставленою Америкою зброєю по території Росії.
  • «Ми не заохочували та не сприяли ударам за межами України. Але зрештою Україна має сама приймати рішення, як вона має вести війну для захисту своєї свободи, суверенітету та територіальної цілісності», – сказав натомість Блінкен.
  • США продовжать допомагати Україні обладнанням, яке їй потрібно для успіху, додав він.

Контекст

У ніч на 10 травня війська Росії перетнули кордон на півночі Харківської області та захопили декілька сіл поблизу кордону. Аналітики американського ISW вважають, що політика США із заборони ударів американською зброєю по території Росії шкодить здатності ЗСУ захищатися на Харківщині.

Блінкен прибув до Києва 14 травня та перебуває в столиці України з дводенним візитом. Він провів переговори з президентом Володимиром Зеленським, оголосив в Києві про додаткові $2 млрд на виробництво та закупівлю зброї для України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні