Категорія
Новини
Дата

Блокада кордону. Українським експортерам пропонують альтернативний маршрут Дунаєм

Українське Дунайське пароплавство готується до запуску баржевих контейнерних караванів на Середній та Верхній Дунай у відповідь на блокування пунктів пропуску на західному кордоні. Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Річкові перевезення Дунаєм розглядаються як альтернативний логістичний маршрут з України в ЄС.
  • Пароплавство пропонує доставку контейнерів до дунайських портів Болгарії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Австрії, Німеччини та до румунського порту Констанца. 
  • Крім перевезення, компанія забезпечує зберігання та перевалку в українських портах, організацію перевалки в портах вивантаження, йдеться у повідомленні. 
  • Держкомпанія вже почала консультації з перевізниками щодо залучення необхідної кількості контейнерів для формування перших караванів.

Контекст

Українське Дунайське пароплавство – одна з найбільших українських судноплавних компаній, 100% акцій якої належать державі в особі Мінінфраструктури. Підприємство працює на ділянці Дунаю у 2400 км. Минулого року підприємство реалізувало масштабну ремонтну програму – в експлуатації 25 одиниць самохідного флоту (20 у резерві) та понад 200 барж. Компанія заявила, що має достатньо ресурсів і можливостей, щоб перехопити потік контейнерів з автотранспорту.

Українські експортери та перевізники знову стикаються із блокуванням пунктів пропуску на західному кордоні. 

9 лютого польські фермери заблокували під’їзний шлях поблизу пункту пропуску «Шегині» на польсько-українському кордоні, а також блокували пункти пропуску «Ягодин» і «Рава-Руська».

12 лютого розпочалися акції протесту польських фермерів неподалік від пункту пропуску «Зосін – Устилуг» та біля ПП «Долгобичув – Угринів».

Єврокомісар із торгівлі Валдіс Домбровскіс закликав зняти односторонні обмеження на імпорт українського зерна, які запровадили Польща, Угорщина та Словаччина. За його словами, ЄС уже розробив механізми, які допоможуть захистити фермерів.

Польські фермери наразі блокують пʼять пунктів пропуску й погрожують 20 лютого заблокувати усі переходи на польсько-українському кордоні. 

Чого хочуть польські фермери від ЄС та власного уряду і до чого тут Україна, читайте в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні