Категорія
Новини
Дата

Польські фермери 20 лютого збираються повністю заблокувати кордон з Україною

Польські фермери погрожують 20 лютого заблокувати усі пункти пропуску на польсько-українському кордоні. Про це пише RMF FM з посиланням на заяву профспілки індивідуальних фермерів «Солідарність».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Будуть заблоковані не лише прикордонні переходи, а й вузли та під’їзди до перевантажувальних залізничних станцій і морських портів, йдеться у заяві профспілки.
  • «У межах 30-денного загального страйку фермерів ми оголошуємо, що всі протестні дії будуть зосереджені на повній блокаді всіх прикордонних переходів між Польщею та Україною та акціях протесту на місцях», – сказано у комюніке.
  • Протестувальники аргументують свої дії тим, що вони спрямовані на «забезпечення продовольчої безпеки країни». Вони вважають, що відсутність регулювання ставить під сумнів прибутковість сільгоспвиробництва, переробки та інших суміжних галузей.

Контекст

За останні три місяці пункти пропуску між Польщею та Україною працювали повноцінно 25 днів. 

9 лютого фермери заблокували під’їзний шлях поблизу пункту пропуску «Шегині» на польсько-українському кордоні, а також блокували пункти пропуску «Ягодин» і «Рава-Руська».

12 лютого розпочалися акції протесту польських фермерів неподалік від пункту пропуску «Зосін – Устилуг» та біля ПП «Долгобичув – Угринів».

Станом на ранок 13 лютого польські фермери заблокували пʼять пунктів пропуску на кордоні з Україною, в чергах стоять близько 1250 вантажівок. 

Єврокомісар із торгівлі Валдіс Домбровскіс закликав зняти односторонні обмеження на імпорт українського зерна, які запровадили Польща, Угорщина та Словаччина. За його словами, ЄС уже розробив механізми, які допоможуть захистити фермерів.

Чого хочуть польські фермери від ЄС та власного уряду і до чого тут Україна, читайте в матеріалі Forbes

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні