Категорія
Новини
Дата

Данська Carlsberg планує до літа продати всі активи в Росії

Пивоварна компанія Carlsberg (Данія) планує протягом весни продати всі активи у Росії. Про це йдеться в повідомленні пресслужби компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Виконавчий директор Carlsberg Кеєс тʼХарт зазначив, що залишатиметься на посаді ще пів року, що дасть змогу йому «завершити продаж російського бізнесу до літа».

Контекст

Carlsberg Group оголосила про свій вихід з РФ та продаж підприємств наприкінці березня минулого року. Компанія зазначила, що продовжить виробництво в Росії, поки шукатиме нового власника.

У Росії Carlsberg володіє пивоварною компанією «Балтика», яка управляє заводами у восьми містах країни: у Воронежі, Новосибірську, Ростові-на-Дону, Самарі, Санкт-Петербурзі, Тулі, Хабаровську та Ярославлі. Компанія оцінює свою частку на російському ринку приблизно у 27%.

У 2021 році виручка російського бізнесу Carlsberg становила 6,5 млрд данських крон, операційний прибуток – 682 млн датських крон (близько $1 млрд та $100 млн відповідно).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні