Категорія
Новини
Дата

Через «Дію» вже забронювали понад 34 000 працівників – Федоров

1 хв читання

Електронне бронювання майже тиждень працює на порталі «Дія», за цей час керівники забронювали понад 34 000 працівників, повідомив віцепрем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

17 липня на порталі «Дія» став доступний сервіс електронного бронювання військовозобовʼязаних.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Федоров зазначив, що сервіс працює швидко й прозоро, рішення щодо бронювання займає близько години. Компанії подають заяви про бронювання співробітників та отримують відповідь щодо кожного працівника окремо. 
  • Також віце-премʼєр оголосив найближчі плани щодо розвитку «Дія.Cіty». За його словами йдеться про розширення кваліфікованих видів діяльності для виробників біонічних протезів. Зараз у «Дія.Cіty» працює майже 1200 компаній, а це близько 75 000 спеціалістів.

Контекст

Сервіс електронного бронювання від мобілізації запрацював у «Дії» минулого тижня. Перед запуском відбулося закрите бета-тестування, під час якого компанії забронювали 929 працівників.

Для забезпечення військових потреб можливо забронювати близько 1,2 млн людей, повідомив заступник міністра економіки Віталій Кіндратів в інтервʼю Forbes Ukraine. Наразі заброньовано близько 800 000 людей, тому є певний запас, наголосив він.

Також він повідомив, що Міністерство економіки визнало критично важливими понад 700 підприємств, установ і організацій. Загальна кількість компаній ще підраховується. Підприємства, які держава визнала критично важливими, можуть забронювати працівників від мобілізації.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд