Категорія
Новини
Дата

Чоловік премʼєрки Естонії заявив, що продасть свою частку та залишить компанію через її звʼязки з РФ

Чоловік премʼєр-міністра Естонії Каї Каллас Арво Халлік продає свою частку в компанії Stark Logistics і залишає посаду фінансового директора після скандалу щодо співпраці компанії з Росією. Про це йдеться у заяві Халліка, яке опублікувало естонське видання Postimees.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами бізнесмена, його діяльність, участь і робота в компанії Stark Logistics, яка здійснювала транспортні послуги з Естонії в Росію для клієнта AS Metaprint, впливають на роботу премʼєр-міністра.
  • «Тому сьогодні я домовився з іншими акціонерами Stark Logistics про те, що негайно продаю всі свої акції Stark Logistics, вийду зі складу ради директорів компанії, полишу пост фінансового директора й відмовлюся від усіх ролей та обовʼязків, передавши їх іншим співробітникам», – заявив Халлік.
  • Бізнесмен перепросив за шкоду, яку ця ситуація завдала його дружині та наголосив, що Каллас не знала про його ділову активність. «Ми обговорили все це у світлі заяв ЗМІ цього тижня, і її оцінка була однозначною: немає жодних обставин, які виправдовують ці поставки», – заявив він.
  • Халлік додав, що не може «взяти на себе відповідальність за свого клієнта і ділового партнера, бо жодна компанія не знає все про свого клієнта».

Контекст

Естонські ЗМІ раніше повідомили про діяльність у Росії фірми, якою частково володіє Арво Халлік. За даними Delfi, Stark Logistics заробила майже €1,5 млн на російських поставках під час війни. У самій компанії повідомили, що практично згорнули вантажоперевезення до Росії, а зараз перевозяться останні вантажі. Йдеться про «часткове вивезення залишків із заводів, щоб можна було завершити діяльність», заявив ERR директор фірми Крістьян Крааг.

Напередодні президент Естонії Алар Каріс в інтервʼю ERR закликав Каллас надати розʼяснення щодо підприємницької діяльності її чоловіка.

Того ж дня Каллас виступила на пресконференції, спростувавши твердження про порушення її чоловіком санкцій проти РФ. Вона повідомила, що Stark Logistics за місяць після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну припинила надавати логістичні послуги в РФ. Водночас вона продовжує перевозити вантажі до Росії для свого естонського партнера – фірми Metaprint. 

Каллас визнала наявність етичної проблеми у роботі компанії Stark Logistics у РФ та запевнила, що компанія припинить діяльність у найближчі тижні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні