Категорія
Новини
Дата

Чоловік премʼєрки Естонії заявив, що продасть свою частку та залишить компанію через її звʼязки з РФ

1 хв читання

Чоловік премʼєр-міністра Естонії Каї Каллас Арво Халлік продає свою частку в компанії Stark Logistics і залишає посаду фінансового директора після скандалу щодо співпраці компанії з Росією. Про це йдеться у заяві Халліка, яке опублікувало естонське видання Postimees.

Ключові факти

  • За словами бізнесмена, його діяльність, участь і робота в компанії Stark Logistics, яка здійснювала транспортні послуги з Естонії в Росію для клієнта AS Metaprint, впливають на роботу премʼєр-міністра.
  • «Тому сьогодні я домовився з іншими акціонерами Stark Logistics про те, що негайно продаю всі свої акції Stark Logistics, вийду зі складу ради директорів компанії, полишу пост фінансового директора й відмовлюся від усіх ролей та обовʼязків, передавши їх іншим співробітникам», – заявив Халлік.
  • Бізнесмен перепросив за шкоду, яку ця ситуація завдала його дружині та наголосив, що Каллас не знала про його ділову активність. «Ми обговорили все це у світлі заяв ЗМІ цього тижня, і її оцінка була однозначною: немає жодних обставин, які виправдовують ці поставки», – заявив він.
  • Халлік додав, що не може «взяти на себе відповідальність за свого клієнта і ділового партнера, бо жодна компанія не знає все про свого клієнта».

Контекст

Естонські ЗМІ раніше повідомили про діяльність у Росії фірми, якою частково володіє Арво Халлік. За даними Delfi, Stark Logistics заробила майже €1,5 млн на російських поставках під час війни. У самій компанії повідомили, що практично згорнули вантажоперевезення до Росії, а зараз перевозяться останні вантажі. Йдеться про «часткове вивезення залишків із заводів, щоб можна було завершити діяльність», заявив ERR директор фірми Крістьян Крааг.

Напередодні президент Естонії Алар Каріс в інтервʼю ERR закликав Каллас надати розʼяснення щодо підприємницької діяльності її чоловіка.

Того ж дня Каллас виступила на пресконференції, спростувавши твердження про порушення її чоловіком санкцій проти РФ. Вона повідомила, що Stark Logistics за місяць після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну припинила надавати логістичні послуги в РФ. Водночас вона продовжує перевозити вантажі до Росії для свого естонського партнера – фірми Metaprint. 

Каллас визнала наявність етичної проблеми у роботі компанії Stark Logistics у РФ та запевнила, що компанія припинить діяльність у найближчі тижні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні