Категорія
Новини
Дата

Чотирьох суддів Київського апеляційного суду викрили у хабарі в $35 000. Що про це відомо

Співробітники НАБУ і САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі $35 000 за ухвалення «потрібного» рішення, повідомила пресслужба НАБУ. За даними джерел журналіста Олега Новікова, йдеться про суддів Юрія Сливу, Віктора Глиняного, Ігоря Паленика та Вʼячеслава Дзюбіна.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Як заявляє слідство, суддя Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту майна приватного товариства. Джерела Новікова повідомили, що йдеться про майно «Мотор Січ» у справі ексочільника підприємства Вʼячеслава Богуслаєва
  • За даними НАБУ, за це йому та трійці суддів у справі представник компанії мав надати неправомірну вигоду у розмірі $35 000. 
  • Передача хабаря відбулась 28 листопада. $10 000 суддя-посередник залишив собі, а $25 000 поклав у коробку з-під віскі для передачі колегам. Вони ж після отримання коштів розділили їх між собою, йдеться у повідомленні НАБУ.
  • Під час обшуків за місцем знаходження та проживання суддів детективи вилучили кошти, надані як неправомірна вигода, йдеться у повідомленні НАБУ. Зараз вирішується питання щодо повідомлення суддям про підозру.
Чотирьох суддів Київського апеляційного суду викрили у хабарі в $35 000. Що про це відомо /Фото 1

Чотирьох суддів Київського апеляційного суду підозрюють у хабарі

Чотирьох суддів Київського апеляційного суду викрили у хабарі в $35 000. Що про це відомо /Фото 2

Чотирьох суддів Київського апеляційного суду підозрюють у хабарі

Попередній слайд
Наступний слайд
Чотирьох суддів Київського апеляційного суду викрили у хабарі в $35 000. Що про це відомо /Фото 3

Колегія Київського апелляційного суду (зліва направо) Ігор Паленик, Юрій Слива й Віктор Глиняний, 11 жовтня 2023 року. Фото: Стас Юрченко, "Ґрати"

Контекст

1 липня цього року президент Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення РНБО «Про прискорення судової реформи та подолання проявів корупції у системі правосуддя».

Згідно з рішенням РНБО пропонується, зокрема, внести зміни до Кримінального кодексу в частині посилення кримінальної відповідальності за корупційні кримінальні правопорушення у сфері правосуддя. При цьому передбачається покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Колишнього президента «Мотор Січ» Богуслаєва затримала контррозвідка СБУ у жовтні минулого року.

Слідство заявляє, що посадовці діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації «Ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для російської армії. Слідчі СБУ повідомили організаторам оборудки про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На все майно президента АТ «Мотор Січ» Богуслаєва, який підозрюється в роботі на агресора, накладено арешт

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні