Категорія
Новини
Дата

Cisco купує компанію з кібербезпеки Splunk за $28 млрд 

Американський виробник мережевого обладнання та програмних продуктів Cisco Systems погодився купити фірму з кібербезпеки Splunk приблизно за $28 млрд, пише Reuters. Найбільша угода в історії Cisco має розширити бізнес компанії з розробки ПЗ і допомогти отримати вигоду зі штучного інтелекту.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Cisco запропонувала $157 готівкою за кожну акцію Splunk. Акції Splunk підскочили на 23% і торгувалися на $9 нижче за ціну пропозиції перед відкриттям торгів, тоді як акції Cisco впали майже на 5%.
  • Угода допоможе знизити залежність Cisco від її великого бізнесу з виробництва мережевого обладнання, який в останні роки постраждав через проблеми з ланцюжками постачання та уповільнення попиту після пандемії.
  • «Обʼєднавшись, Cisco і Splunk стануть однією з найбільших у світі компаній-розробників програмного забезпечення і прискорять трансформацію бізнесу Cisco для збільшення регулярного доходу», – йдеться у спільній заяві.
  • Cisco вже уклала партнерство в галузі безпеки даних зі Splunk, серед понад 15 000 клієнтів якої є багато відомих компаній, таких як Coca-Cola, Intel та Porsche.
  • Після різкого зростання виручки минулого року майже до 40%, Splunk зіткнувся із загальногалузевим уповільненням попиту у 2023 році, викликаним зростанням відсоткових ставок та стійкою інфляцією.
  • Очікується, що угода, яка була одноголосно схвалена радами директорів Cisco та Splunk, буде завершена до кінця третього кварталу 2024 року за умови отримання схвалення регулюючих органів.

Контекст

Cisco Systems – американська транснаціональна корпорація, яка є найбільшим у світі виробником мережевого обладнання. Воно призначене для обслуговування мереж віддаленого доступу, сервісів безпеки, мереж зберігання даних, маршрутизації та комутації, а також для потреб комерційного ринку IP-комунікацій і корпоративного ринку.

На початку березня 2022 року компанія Cisco Systems вирішила вийти з російського ринку. Вже в червні 2022 року було ухвалене рішення про повне згортання діяльності – через зупинення дії ліцензії та перешкоди для реекспорту.

Також компанія повідомила, що в третьому кварталі 2022 фінансового року недоотримала $200 млн виручки, або 1,6% від загального доходу, через припинення діяльності в Росії та Білорусі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні