Категорія
Новини
Дата

Cisco перед виходом з російського ринку знищила своє майно в РФ на понад $23 млн

Американська компанія Cisco Systems – виробник мережевого обладнання та програмних продуктів – знищила матеріально-технічні запаси російського представництва на суму 1,86 млрд руб (понад $23 млн), пише пропагандиське агентство ТАСС. Рішення було ухвалене через неможливість вивезти активи після припинення роботи в Росії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Влітку 2022 року, після припинення роботи на російському ринку, компанія намагалась вивезти майно через посередника, однак тому не вдалось виконати замовлення. Тоді було вирішено знищити усе IT-обладнання та демозразки.
  • Процедура знищення відбулась у січні 2023 року. Окрім запчастин, комплектуючих, зразків та обладнання, були знищені транспортні засоби, офісі меблі та техніка.

Контекст

Cisco Systems – американська транснаціональна корпорація, яка є найбільшим у світі виробником мережевого обладнання. Воно призначене для обслуговування мереж віддаленого доступу, сервісів безпеки, мереж зберігання даних, маршрутизації та комутації, а також для потреб комерційного ринку IP-комунікацій і корпоративного ринку.

На початку березня компанія Cisco Systems вирішила вийти з російського ринку. Вже в червні 2022 року було ухвалене рішення про повне згортання діяльності – через зупинення дії ліцензії та перешкоди для реекспорту.

Також компанія повідомила, що в III кварталі 2022 фінансового року недоотримала $200 млн виручки, або 1,6% від загального доходу, через припинення діяльності в Росії та Білорусі, йдеться у звіті компанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні