Категорія
Новини
Дата

Дефолт скасовується. У США домовилися про підвищення межі держборгу

Президент США Джо Байден і спікер Палати представників Кевін Маккарті досягли остаточної угоди про підвищення межі держборгу 28 травня. Про це повідомив Байден журналістам у Білому домі після телефонної розмови із Маккарті, пише Associated Press

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Це хороша новина для американського народу… Вона знімає загрозу катастрофічного дефолту з порядку денного, захищає наше тяжко зароблене та історичне економічне відновлення», – сказав Байден.
  • Очікується, що голосування стосовно підготовленого законопроєкту відбудеться в Палаті представників уже 31 травня, а в Сенаті – наступного тижня.

Контекст

Угода зупиняє ліміт держборгу до 2025 року, обмежує витрати в бюджетах на 2024 і 2025 роки, повертає невикористані кошти на боротьбу з COVID, прискорює отримання дозволів для деяких енергетичних проєктів і включає додаткові вимоги до програм продовольчої допомоги для бідних американців.

Законопроєкт передбачає виділення понад $886 млрд на безпеку у 2024 році та понад $703 млрд на видатки, не повʼязані з безпекою. Він також передбачає збільшення витрат на безпеку на 1% у 2025 році.

Як повідомлялося, уряд США міг вичерпати надзвичайні заходи через досягнення порогу державного боргу до 1 червня. Це загрожувало дефолтом. Підвищення порогу держборгу – процедура для США не нова. З 1960 року це відбувалося 78 разів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні