Категорія
Новини
Дата

Дефолт скасовується. У США домовилися про підвищення межі держборгу

1 хв читання

Президент США Джо Байден і спікер Палати представників Кевін Маккарті досягли остаточної угоди про підвищення межі держборгу 28 травня. Про це повідомив Байден журналістам у Білому домі після телефонної розмови із Маккарті, пише Associated Press

Ключові факти

  • «Це хороша новина для американського народу… Вона знімає загрозу катастрофічного дефолту з порядку денного, захищає наше тяжко зароблене та історичне економічне відновлення», – сказав Байден.
  • Очікується, що голосування стосовно підготовленого законопроєкту відбудеться в Палаті представників уже 31 травня, а в Сенаті – наступного тижня.

Контекст

Угода зупиняє ліміт держборгу до 2025 року, обмежує витрати в бюджетах на 2024 і 2025 роки, повертає невикористані кошти на боротьбу з COVID, прискорює отримання дозволів для деяких енергетичних проєктів і включає додаткові вимоги до програм продовольчої допомоги для бідних американців.

Законопроєкт передбачає виділення понад $886 млрд на безпеку у 2024 році та понад $703 млрд на видатки, не повʼязані з безпекою. Він також передбачає збільшення витрат на безпеку на 1% у 2025 році.

Як повідомлялося, уряд США міг вичерпати надзвичайні заходи через досягнення порогу державного боргу до 1 червня. Це загрожувало дефолтом. Підвищення порогу держборгу – процедура для США не нова. З 1960 року це відбувалося 78 разів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні