Категорія
Новини
Дата

Зеленський підписав закони про звільнення від ПДВ і мита на імпорт складових для дронів

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкти про скасування ПДВ та ввізного мита на імпорт комплектуючих для безпілотників, повідомив віцепремʼєр з інновацій, розвитку освіти, науки й технологій Михайло Федоров. Йдеться про законопроєкти №9275 та №9276.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Згадані закони звільняють від оплати ПДВ і ввізного мита на матеріали, вузли, агрегати, устаткування та комплектуючі для БПЛА на час воєнного стану. 
  • «Це наступний крок до масштабування виробництва дронів. Просто зараз Силам оборони потрібні тисячі безпілотників. Продовжуємо робити все, щоб наші воїни отримали більше дронів на фронт», – зазначив Федоров.
  • Раніше народний депутат Ярослав Железняк, який є автором законопроєкта №9276, уточнив, що підприємство, яке ввезло такі складові, повинно звітувати про використання таких товарів.
  • За його словами, у разі нецільового використання таких ввезених товарів підприємство повинно буде доплатити митні платежі, від яких його було звільнено, та сплатити пеню.

Контекст

6 лютого Верховна Рада внесла зміни до Податкового та Митного кодексів щодо сприяння ввезенню на митну територію України безпілотних літальних апаратів. Документи передбачають звільнення від ПДВ та ввізного мита дронів.

«Якщо звільняється сам БПЛА, обов’язково потрібно звільнити й комплектуючі, щоб національний виробник не опинився в неконкурентних умовах», – говорив тоді Forbes радник міністра цифрової трансформації Георгій Цхакая.

У січні Міноборони повідомило, що в межах проєкту «Армія дронів» в Україні почали формувати ударні роти безпілотників

У березні уряд підтримав розвиток масового виробництва БПЛА в Україні. Це мало прискорити створення та постачання вітчизняних дронів на фронт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні