Категорія
Новини
Дата

Deutsche Bahn доставлятиме українське зерно до портів Німеччини

Німецький залізничний концерн Deutsche Bahn почне перевозити українське зерно до портів Німеччини для подальшого транспортування до інших країн, пише DW. Для цього він планує переорієнтувати мережу, створену для доставки гуманітарної допомоги, повідомив офіційний представник компанії DB Cargo – «дочки» концерну.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зерно доставлятимуть, зокрема, до портів Ростока, Гамбурга, а також Браке, розташованого поблизу Бремергафена. 
  • Більшість вантажів надходитиме через Румунію, яка має протяжний кордон з Україною і має інфраструктуру, необхідну для перевезення сільгосппродукції. Ще частину вантажів планують перевозити через Польщу.
  • Представник DB Cargo не назвав конкретних обсягів. За даними Reuters, Deutsche Bahn планує відправляти кілька потягів на тиждень.

Контекст

У червні гендиректор румунського чорноморського порту Констанц Флорін Гойдя заявляв, що налагодити вивіз українського зерна через Румунію є «завданням, що не має швидкого вирішення». Своєю чергою, президент Румунії Клаус Йоханніс назвав це завдання «логістичним викликом епічних масштабів», вказуючи на відсутність транспортної інфраструктури.

За даними Мінагрополітики України, з країни необхідно вивезти 18 млн т зернових старого врожаю. Ще 40 млн т на експорт очікуються з нового врожаю. 

Президент країни-агресора Путін 19 липня заявив, що Росія готова сприяти українському експорту за умови, що Захід зніме всі обмеження на експорт продовольства з РФ. При цьому США, ЄС та інші країни неодноразово наголошували, що їхні санкції не стосуються продовольства, яке постачається в РФ або з неї. Зокрема, Мінфін США опублікував офіційні роз’яснення з цього приводу.

21 липня ЄС ухвалилив сьомий пакет санкцій проти Росії. Нові заходи включають заборону на операції з російським золотом та, зокрема, спрощують транзакції, повʼязані з російською сільгосппродукцією.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні