Категорія
Новини
Дата

«Дія.Бізнес» запускає програму безкоштовної кібердіагностики для МСБ. Як скористатися

1 хв читання

Проєкт «Дія.Бізнес» запускає програму безоплатних послуг з кібердіагностики для бізнесу, повідомив віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Проєкт допоможе 500 малим і середнім підприємствам, які працюють з персональними даними та мають цифрову інфраструктуру – застосунки, сайти або продукти, які зберігають дані в хмарах.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Проєкт надає можливість МСБ посилити кіберзахист, передбачити можливі атаки й бути готовими їх відбити. Лише з початку повномасштабного вторгнення було зафіксовано понад 5000 кібератак проти України, під ударом дедалі частіше опиняється і бізнес, нагадав Федоров.

Для того щоб скористатися сервісом, необхідно зайти на портал «Дія.Бізнес», подати заявку та вибрати послугу:

  • перевірити вразливість цифрової інфраструктури своєї компанії – під час перевірки буде симуляція потенційних кібератак;
  • зробити тест на безпеку застосунку, виявити потенційні вразливості та отримати рекомендації, як їх усунути;
  • оцінити вразливість інформаційного середовища – здійснити комплексний аналіз безпечності цифрової інфраструктури компанії.

Загальний фонд програми від Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» – $1,5 млн.

  • Програма з кібердіагностики бізнесу реалізується за сприяння Міністерства цифрової трансформації, Офісу з розвитку підприємництва та експорту національним проєктом «Дія.Бізнес» за підтримки Проєкту USAID. Виконавець програми – Київська школа економіки.

Контекст

Нещодавно проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» почав приймати грантові заявки від фінансових посередників, які зацікавлені в розвитку інструментів страхування від воєнних ризиків для мікро-, малих і середніх підприємств (ММСП). Загальний бюджет грантової програми – $1 млн.

Надані гранти використовуватимуться для зниження вартості страхових продуктів для кінцевих страхувальників. Метою грантової програми є розвиток страхового ринку України та підвищення стійкості ММСП до воєнних ризиків за допомогою новітніх страхових продуктів. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд