Категорія
Новини
Дата

«Дію» впровадять у Колумбії та Замбії, ще з 10 країнами тривають перемовини – Федоров

Розроблена в Україні платформа електронного врядування «Дія» буде впроваджена у Колумбії та Замбії. Також тривають перемовини щодо експорту «Дії» з 10 державами, написав віцепремʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Команда Мінцифри презентувала «Дію» на першому саміті Diia in DC у Вашингтоні.
  • Федоров повідомив, що нині у «Дії» є 19 млн користувачів, 14 документів та 30 сервісів.  
  • «Працюємо над впровадженням «Дії» ще на двох континентах. Співпрацюватимемо з Колумбією і Замбією. Вивчатимемо можливості, щоб поділитися досвідом цифрової трансформації з цими країнами», – заявила адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер, яке є партнером Мінцифри.
  • За словами Федорова, наразі тривають перемовини щодо експорту «Дії» з 10 державами, кілька з яких підтримує USAID. 

Контекст

На розробку державного додатку «Дія» витратили 76,4 млн грн, писала «Економічна правда» у 2021 році з посиланням на дані від Мінцифри. 35% суми профінансували міжнародні донори, решту – держбюджет. 

На початку року Мінцифри заявило, що українським державним застосунком «Дія» цікавиться десяток країн. Право першого впровадження дісталося диджиталізованій Естонії.

У квітні стало відомо, що Міністерство цифрової трансформації працює над віртуальним помічником із робочою назвою «Надія», який, зокрема, може зʼявитися в «Дії». Про це заявив віцепремʼєр – голова Мінцифри Михайло Федоров на конференції «Надлюди» від Forbes. За його словами, йдеться не лише про те, що можна отримати на порталі або в застосунку «Дія», а взагалі про будь-яку відповідь на питання, що стосується державних сервісів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні