Категорія
Новини
Дата

У «Дії» зʼявилась послуга заміни водійського посвідчення

1 хв читання

У порталі «Дія» можна подати заяву про заміну водійського, а потім забрати документ у сервісному центрі МВС, йдеться в повідмоленні Мінцифри. Також можна відмовитися від пластику і залишити лише цифровий документ.

Ключові факти

  • Віце-премʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що послуга доступна для водіїв-новачків, у яких закінчився дворічний термін дії першого посвідчення, а також для тих, хто загубив чи пошкодив документ.
  • Для цього потрібно подати заяву про заміну в «Дії» та оплатити протягом 10 хвилин, інакше вона анулюється. Далі чекати на запрошення до сервісного центру МВС або на push-сповіщення від «Дії» про готовність цифрового документа.
  • Для того, щоб послуга стала доступною треба оновіти застосунок.

Контекст

У вересні минулого року у «Дії» відновили перегляд та сплату штрафів автофіксації порушень ПДР. До цього послуга була недоступна з міркувань безпеки, повідомляє команда додатку.

Користувачі «Дії» можуть переглянути деталі та сплатити штраф через Apple Pay, Google Pay чи за банківськими реквізитами. Тож зараз можна переглянути в «Дії» історію штрафів навіть за період, коли послуга була недоступна. 

У квітні стало відомо, що Міністерство цифрової трансформації працює над віртуальним помічником із робочою назвою «Надія», який, зокрема, може зʼявитися в «Дії». Про це заявив віцепремʼєр – голова Мінцифри Михайло Федоров на конференції «Надлюди» від Forbes. За його словами, йдеться не лише про те, що можна отримати на порталі або в застосунку «Дія», а взагалі про будь-яку відповідь на питання, що стосується державних сервісів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні