Категорія
Новини
Дата

У «Дії» зʼявилась послуга заміни водійського посвідчення

У порталі «Дія» можна подати заяву про заміну водійського, а потім забрати документ у сервісному центрі МВС, йдеться в повідмоленні Мінцифри. Також можна відмовитися від пластику і залишити лише цифровий документ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Віце-премʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що послуга доступна для водіїв-новачків, у яких закінчився дворічний термін дії першого посвідчення, а також для тих, хто загубив чи пошкодив документ.
  • Для цього потрібно подати заяву про заміну в «Дії» та оплатити протягом 10 хвилин, інакше вона анулюється. Далі чекати на запрошення до сервісного центру МВС або на push-сповіщення від «Дії» про готовність цифрового документа.
  • Для того, щоб послуга стала доступною треба оновіти застосунок.

Контекст

У вересні минулого року у «Дії» відновили перегляд та сплату штрафів автофіксації порушень ПДР. До цього послуга була недоступна з міркувань безпеки, повідомляє команда додатку.

Користувачі «Дії» можуть переглянути деталі та сплатити штраф через Apple Pay, Google Pay чи за банківськими реквізитами. Тож зараз можна переглянути в «Дії» історію штрафів навіть за період, коли послуга була недоступна. 

У квітні стало відомо, що Міністерство цифрової трансформації працює над віртуальним помічником із робочою назвою «Надія», який, зокрема, може зʼявитися в «Дії». Про це заявив віцепремʼєр – голова Мінцифри Михайло Федоров на конференції «Надлюди» від Forbes. За його словами, йдеться не лише про те, що можна отримати на порталі або в застосунку «Дія», а взагалі про будь-яку відповідь на питання, що стосується державних сервісів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні