Категорія
Новини
Дата

До АРМА передали земельні ділянки Медведчука та Козака в Києві

1 хв читання

Печерський районний суд Києва передав в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів земельні ділянки, якими через довірених осіб володіли екснардепи Віктор Медведчук і Тарас Козак, повідомляє пресслужба АРМА.

В Україні колишнього народного депутата Медведчука підозрюють у держзраді. До війни Forbes Ukraine оцінював статки Медведчука в $620 млн.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • АРМА отримало лист від прокурора з відповідною ухвалою слідчого судді.
  • В управління Нацагентства передано корпоративні права: ПП «Орєст», ТОВ «Осокорки-7», ТОВ «Академ-Клуб», ПП «Фірма «Вікторія» та земельні ділянки площею понад 49 га.
  • Незабаром відбудеться огляд арештованого майна для подальшої підготовки активу до управління.
  • «Вже скоро ми оголосимо конкурс на обрання оцінщика та передачі активу в управління», – повідомила очільниця АРМА Олена Дума.

Контекст

До війни Forbes оцінював статки Віктора Медведчука в $620 млн, третина цієї суми, $190 млн – його персональний транспорт, зокрема 92-метрова яхта Royal Romance. Вона побудована в 2015 році нідерландською компанією Feadship, тоді коштувала близько $200 млн. Але після введених проти Медведчука та його оточення санкцій у лютому 2021 року Forbes оцінив її удвічі дешевше. Медведчук володів яхтою через офшор на Маршаллових островах.

21 вересня 2022-го у межах обміну з Росією вдалося звільнити 215 українських захисників, серед них і 10 іноземців. Москві віддали Віктора Медведчука та 55 російських окупантів. 

Згодом президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства Медведчука, а Верховна Рада України ухвалила проєкт постанови про дострокове припинення його повноважень як народного депутата

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд