Категорія
Новини
Дата

Суд арештував активи братів Медведчука і Козака на майже 400 млн грн

1 хв читання

В управління держави передана нова партія майна, що належала братам екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака, повідомляє пресслужба СБУ. Загальна вартість заблокованого майна становить майже 400 млн грн.

Слідчі стверджують, що фігуранти справи ухилялися від сплати податків, а кошти передавали Медведчуку й Козаку, які використовували їх, зокрема, для фінансування збройної агресії Росії проти України.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Серед арештованих активів – земля, корпоративні права, майнові комплекси і автотранспорт чотирьох підприємств у Львові. 
  • Серед них – завод з виробництва бетону та будівельна компанія.
  • Відповідні активи передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку і управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).
  • Таким чином в управлінні держави додатково перебуватимуть понад 10 000 кв.м нерухомості та більше 70 одиниць автотранспорту і будівельної техніки компаній Сергія Медведчука та Богдана Козака.

Контекст

У червні цього року правоохоронці заявили про викриття обох братів колишніх нардепів на масштабних фінансових оборудках.

За даними слідства, фігуранти використовували підконтрольні підприємства для розкрадання коштів через несплату податків до держбюджету України.

Тоді Сергію Медведчуку та Богдану Козаку заочно повідомили про підозру за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)).

Потім відбувся перший арешт майна підозрюваних на понад 200 млн грн. Наразі обидва фігуранти переховуються за кордоном.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд