До Ради надійшла заява Кубракова про звільнення. Очікується, що він стане віцепремʼєром
Категорія
Новини
Дата

До Ради надійшла заява Кубракова про звільнення. Очікується, що він стане віцепремʼєром

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков написав заяву про звільнення з посади, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. Очікується, що Кубраков стане віцепрем’єром, який буде відповідати за інфраструктуру та регіональний розвиток.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «До Верховної Ради України надійшла заява Кубракова Олександра Миколайовича про звільнення з посади Міністра інфраструктури України», – написав Мельничук.
  • Водночас заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк повідомив, що після того, як Рада проголосує за звільнення Кубракова, коаліція подасть проєкт постанови про призначення його віцепремʼєр-міністром і обʼєднає два міністерства (інфраструктури та регіональної політики).
  • За словами народного депутата, «це станеться цього тижня».

Контекст

Раніше Forbes писав про те, що найбільш вірогідний сценарій після переходу міністра розвитку громад та територій (раніше – Мінрегіонбуд) Олексія Чернишова на посаду очільника «Нафтогазу» – злиття Мінгромад із МІУ. Міністр інфраструктури Кубраков як очільник нового мегаміністерства може стати віцепремʼєром.

«Кубраков ще з літа перебрав на себе частину завдань Мінгромад щодо відновлення територій та інфраструктури, тому він у темі й для нього це не буде складним завданням», – казав один із консультантів ОП.  

Прізвища Кубракова та Чернишова були в шорт-листах потенційних кандидатів на заміну Шмигалю у кріслі премʼєр-міністра. Настільки радикальну ротацію у Кабміні відклали до весни 2023-го, через складний опалювальний сезон. «Якщо Кубраков проявить себе як успішний керівник двох міністерств, він значно покращить свої шанси на те, щоб очолити уряд наступного року», – каже співрозмовник в ОП. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні