До Ради надійшла заява Кубракова про звільнення. Очікується, що він стане віцепремʼєром
Категорія
Новини
Дата

До Ради надійшла заява Кубракова про звільнення. Очікується, що він стане віцепремʼєром

1 хв читання

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков написав заяву про звільнення з посади, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. Очікується, що Кубраков стане віцепрем’єром, який буде відповідати за інфраструктуру та регіональний розвиток.

Ключові факти

  • «До Верховної Ради України надійшла заява Кубракова Олександра Миколайовича про звільнення з посади Міністра інфраструктури України», – написав Мельничук.
  • Водночас заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк повідомив, що після того, як Рада проголосує за звільнення Кубракова, коаліція подасть проєкт постанови про призначення його віцепремʼєр-міністром і обʼєднає два міністерства (інфраструктури та регіональної політики).
  • За словами народного депутата, «це станеться цього тижня».

Контекст

Раніше Forbes писав про те, що найбільш вірогідний сценарій після переходу міністра розвитку громад та територій (раніше – Мінрегіонбуд) Олексія Чернишова на посаду очільника «Нафтогазу» – злиття Мінгромад із МІУ. Міністр інфраструктури Кубраков як очільник нового мегаміністерства може стати віцепремʼєром.

«Кубраков ще з літа перебрав на себе частину завдань Мінгромад щодо відновлення територій та інфраструктури, тому він у темі й для нього це не буде складним завданням», – казав один із консультантів ОП.  

Прізвища Кубракова та Чернишова були в шорт-листах потенційних кандидатів на заміну Шмигалю у кріслі премʼєр-міністра. Настільки радикальну ротацію у Кабміні відклали до весни 2023-го, через складний опалювальний сезон. «Якщо Кубраков проявить себе як успішний керівник двох міністерств, він значно покращить свої шанси на те, щоб очолити уряд наступного року», – каже співрозмовник в ОП. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні