Категорія
Новини
Дата

Дохід «Vodafone Україна» у першому кварталі зріс на 13%. Компанія відзначила позитивну динаміку основних показників

1 хв читання

Дохід «Vodafone Україна» у першому кварталі 2024 року зріс на 13%, до 5,76 млрд грн. Загалом компанія показала позитивну динаміку основних операційних та фінансових показників, ідеться у пресрелізі мобільного оператора.

Ключові факти

  • Основними факторами зростання компанія назвала збільшення обсягів користування дата-послугами та кількості користувачів і, відповідно, доходів від послуг – як мобільного, так і фіксованого звʼязку. 
  • OIBDA зросла на 12%, до 3,2 млрд грн. Збільшення користування дата-послугами зумовило також зростання на 8% показника ARPU – у першому кварталі середній дохід на одного користувача досягнув 112,2 грн на місяць.
  • Маржа OIBDA залишається стабільною у порівнянні з першим кварталом 2023 року – 55,3%, коливання – 0,5 п.п. 
  • Чистий прибуток Vodafone впав на 12%, до 915 млн грн. Зниження обумовлене коливанням валютного курсу, зазначила компанія.
  • Компанія інвестувала в інфраструктуру країни за звітний період 815 млн грн, загалом від початку великої війни – 9,3 млрд грн.
  • На 31 березня 2024 року звʼязком Vodafone користувалися 15,8 млн клієнтів (+2,7%).
  • Понад 2 млн клієнтів Vodafone залишаються за кордоном і продовжують користуватись послугами Vodafone за українськими тарифами. 

Контекст

У 2023 році «Vodafone Україна» збільшила виторг на 9%, до 21,6 млрд грн. Обсяг інвестицій в інфраструктуру країни у 2023 році становив 5,7 млрд грн, це на 58% більше, ніж у 2022-му. 

Основними факторами зростання виторгу стали фокус на розвитку фіксованого бізнесу, збільшення обсягів користування дата-послугами та кількості користувачів і, відповідно, доходів від послуг – як мобільного, так і фіксованого звʼязку. 

Чистий прибуток Vodafone у 2023 році зріс у пʼять разів, до 5 млрд грн, порівняно з 2022 роком.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні