Категорія
Новини
Дата

ДП «Документ» пояснило, хто зможе отримати паспорти за кордоном

Чоловіки від 18 до 60 років можуть отримати паспортні документи виключно в органах Державної міграційної служби на території України. Відповідно до рішення уряду, пересилання документів до закордонних філій ДП «Документ» не здійснюватиметься. Водночас у ДП повідомили, що певні категорії громадян України все ж зможуть отримати документи за кордоном.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

Паспортні документи за кордоном зможуть отримати такі особи:

  • люди з інвалідністю;
  • опікуни над особами з інвалідністю;
  • батьки дітей з інвалідністю;
  • особи, які потребують постійного догляду;
  • супроводжуючі важкохворих дітей;
  • особи зі складових Сил оборони та безпеки;
  • постраждалі внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України, які виїхали на лікування за кордон.

Згідно із повідомленням, видача паспортних документів громадян, які подали заявки до 25 квітня, відбувається у порядку, що діяв до набрання чинності постанови № 443 після «усунення технічних несправностей». 

Чоловіки віком від 18 до 60 років, які подали заяви-анкети після 25 квітня, зможуть отримати паспортні документи виключно в органах ДМС на території України, пересилання документів за кордон не здійснюватиметься.

Контекст

11 квітня парламент ухвалив закон про мобілізацію у другому читанні та у цілому. Документ передбачає нові обовʼязки військовозобовʼязаних і мотиваційні норми, зміни щодо процесів мобілізації, покарання для ухилянтів, базової військової служби, права на відстрочку тощо.

16 квітня президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію. Документ набуде чинності 18 травня. 

23 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про призупинення надання консульських послуг громадянам України призовного віку, які перебувають за кордоном. Того самого дня стало відомо, що у закордонних підрозділах ДП «Документ» зупинили видачу документів через «технічні причини».

23 квітня уряд своєю постановою №443 вніс зміни у порядок видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Це стосується документів, які оформлюються ДМС за заявами, отриманими ДП «Документ». Згідно із постановою, пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу ДМС або закордонної дипустанови України для видачі не буде здійснюватися. Громадяни не зможуть отримати такі паспорти в закордонних дипломатичних установах України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні