Категорія
Новини
Дата

ЄБРР інвестує у львівський індустріальний парк $24,5 млн. Проєкт розробляє Dragon Capital Фіали

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЕБРР) стане власником 35% акцій львівського індустріального парку М10. ЄБРР інвестує $24,5 млн у проєкт загальною вартістю $70 млн, йдеться у пресрелізі ЄБРР.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Контекст

  • Зокрема, у завершення першого етапу проєкту, який розробляється компанією Dragon Capital Томаша Фіали, ЄБРР планує інвестувати до $5,5 млн. Реалізація Фази 1, яка була перервана через початок великої війни, відновилася влітку 2022 року, а завершення будівництва першого складського комплексу площею 14 400 кв. м очікується в другій половині 2023 року.
  • Як зазначають в ЄБРР, М10 розташований за 60 км від українсько-польського кордону та «забезпечить нові промислові та логістичні складські приміщення, необхідні для забезпечення сталої гуманітарної й економічної діяльності в Україні як під час війни, так і в період післявоєнної відбудови.

Контекст

Повномасштабна війна Росії проти України призвела до перекриття логістичних шляхів в Україну та з неї, а також всередині країни, зазначили в ЄБРР. Невизначеність щодо морських шляхів для імпорту та експорту додає важливості сухопутним маршрутам до та з ЄС через Захід України, а також складським потужностям для товарів.

У жовтні президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо пообіцяла, що ЄБРР виділить до €3 млрд у період 2022-2023 років, щоб допомогти українському бізнесу й економіці продовжувати функціонувати. 

У 2022 році ЄБРР спрямував в Україну €1,7 млрд та мобілізував ще €200 млн через банки-партнери.

На зустрічі в «Українському домі» у Давосі президент ЄІБ Вернер Хоєр заявив, що для збільшення підтримки України потрібні фінансові гарантії від країн ЄС. Міжнародним фінансовим організаціям варто говорити саме про такі гарантії для поділу повʼязаних із війною ризиків, а не про вливання капіталу, вважає Хоєр.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні