Категорія
Новини
Дата

«ДТЕК Енерго» заплатить $19,8 млн за викуп євробондів за ціною 27% від номіналу

Компанія «ДТЕК Енерго» Ріната Ахметова сплатить $19,791 млн за викуп єврооблігацій у межах виконання зобовʼязань перед інвесторами, які погодилися на умови оголошеного раніше тендера. Про це йдеться в повідомленні компанії на Ірландській фондовій біржі, пише «Інтерфакс-Україна».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «ДТЕК Енерго» викупить євробонди з погашенням у 2027 році та купонною ставкою 7/7,5% на загальну номінальну суму $80,036 млн, максимальна ціна викупу – 27% від номіналу.
  • Розрахунки за результатами оголошеного раніше тендера очікуються 16 грудня, ідеться в повідомленні. 
  • Безпосереднім покупцем є DTEK Holdings Limited, емітентом – DTEK Energy B.V.

Контекст

Про наміри викупити євробонди «ДТЕК Енерго» оголосила наприкінці листопада. Компанія зазначала, що такий викуп дасть змогу знизити боргове навантаження та направити більше коштів, зекономлених від обслуговування міжнародного боргу, на поточну діяльність. Йдеться про відновлення пошкодженого від обстрілів обладнання, ремонт енергоблоків ТЕС тощо.

В інтервʼю Forbes гендиректор «ДТЕК Енерго» Ільдар Салєєв повідомив, що кошти на викуп євробондів компанія візьме з резервів. За його словами, кошти було заморожено на ці потреби наприкінці минулого року. 

«Щорічно ми витрачаємо на обслуговування боргу близько $100 млн. Частину ми вже витратили в першому півріччі. Ці кошти можуть бути витрачені тільки на обслуговування наших боргів або на його викуп», – зазначив він. 

Салєєв наголосив, що наразі компанія бачить можливість викупити частину боргу, і це знизить боргове навантаження в майбутньому. 

Щодо втрат «ДТЕК Енерго» Салєєв заявив, що рахунок іде на мільярди гривень. «Один трансформатор – це 200 млн грн. Наша енергосистема втратила їх десятки», – додав він. 

Компанія, за його словами, наразі потребує обладнання на мільярди гривень. «Це те, що потрібно першочергово, щоб ми могли швидко відновлюватись», – заявив Салєєв.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні