Категорія
Новини
Дата

ЄБРР виділить Україні €200 млн на закупку газу та енергетику

1 хв читання

Арвід Тюркнер та Сергій Марченко /пресслужба Мінфіну

Арвід Тюркнер та Сергій Марченко Фото пресслужба Мінфіну

Україна отримає €200 млн від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Ці гроші спрямують «Нафтогазу» для створення резервів природного газу і підтримку енергетичної безпеки. Договір гарантії підписали 16 липня міністр фінансів Сергій Марченко та керуючий директор ЄБРР у справах України та Молдови Арвід Тюркнер. 

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Підписання договору – важливий крок для посилення енергетичної стабільності України в умовах війни, зазначив Марченко. 
  • Після підписання договору сторони провели робочу зустріч щодо стану реалізації спільних проєктів та подальших пріоритетів співпраці.
  • На зустрічі зазначалося, що пріоритетними сферами для залучення подальших інвестицій залишатимуться підтримка енергетичного сектору, в тому числі інвестиції у відновлювані джерела енергії, відновлення інфраструктури та підтримка приватного сектору. 

Контекст

На початку червня прем’єр-міністр Денис Шмигаль та президент ЄБРР Оділь Рено-Бассо підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає, що ЄБРР акумулює €300 млн на підтримку енергетичного сектору України.

На сьогодні на стадії реалізації в державному секторі знаходиться десять спільних з ЄБРР проєктів загальним обсягом €2,1 млрд. 

З початку повномасштабного вторгнення допомога ЄБРР у всіх напрямах сягнула майже €4 млрд, за даними Мінфіну. Банк значно збільшив обсяги фінансування України відтоді, як РФ розпочала повномасштабну війну, і має намір продовжувати інвестувати в Україну від €1,5 до €2 млрд щорічно.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд