Категорія
Новини
Дата

Економіка США показала найкращий результат із 1984 року. Різке зростання ВВП викликане бюджетним стимулюванням на $6 трлн

У 2021 році економіка США зросла на 5,7%, що стало найвищим показником з 1984 року, пише Reuters. Вибухове зростання ВВП викликане виділенням урядом майже $6 трлн на допомогу у зв'язку з пандемією коорнавірусу.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Економіка США у четвертому кварталі зросла на 6,9% проти 2,3% у попередньому кварталі, повідомляє Бюро економічного аналізу Мінторгівлі США.
  • Споживчі витрати, на які припадає дві третини ВВП США, у четвертому кварталі збільшились на 3,3%.
  • Капіталовкладення компаній зросли майже на третину. Обсяг експорту збільшився на 24,5%, імпорту – на 17,7%.
  • Подана інформація є першою оцінкою зміни ВВП США із трьох. Публікація уточнених даних очікується наприкінці лютого, остаточних – наприкінці березня.
  • Стійке зростання ВВП штовхає Федеральну резервну систему до підвищення процентних ставок у березні, зазначає агентство. Глава ФРС Джером Пауелл заявив у середу, що «економіка більше не потребує високого рівня підтримки».

Контекст

2020 року економіка США скоротилася на 3,4%, що стало найбільшим падінням за 74 роки.

За підсумками двох кризових років стало зрозуміло, що великі пакети стимулювання економіки США трансформуються в інфляцію у США й у всьому світі. Головна небезпека для ФРС – «перегнути палицю» з підвищенням ставки та відправити економіку у рецесію, кажуть опитані WSJ економісти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні