Електроенергетика та теплопостачання в Україні потребують $1 млрд екстреної підтримки – Шмигаль /УНІАН
Категорія
Новини
Дата

Електроенергетика та теплопостачання в Україні потребують $1 млрд екстреної підтримки – Шмигаль

УНІАН

Орієнтовна вартість екстреної підтримки електроенергетики оцінюється в $500 млн, така ж сума необхідна і сектору централізованого теплопостачання, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Ради ОЕСР.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Орієнтовна вартість екстреної підтримки електроенергетики оцінюється в $500 млн. Орієнтовна вартість екстреної підтримки сектору централізованого теплопостачання оцінюється ще в $500 млн», – сказав він.
  • За словами очільника уряду, через останні атаки РФ на електроенергетичну систему половину енергетичної інфраструктури України було пошкоджено. «Ці пошкодження призвели до дестабілізації електромережі та необхідності застосування планових та позапланових відключень електроенергії в країні. Це впливає на всі сектори економіки та соціального життя України», – додав він.
  • Шмигаль нагадав, що загальні потреби щодо відбудови та відновлення оцінюються у $349 млрд станом на 1 червня 2022 року. 
  • За попередніми оновленими оцінками Світового банку та уряду України, потреби на відбудову зростуть до $500–600 млрд. 

Контекст

5 грудня Росія завдала восьмого масованого удару по енергетичних обʼєктах України. Загалом було випущено понад 70 ракет, з яких збито більш як 60, повідомило командування Повітряних сил ЗСУ. 

Були влучання в енергооб’єкти у Київській, Вінницькій, Одеській областях, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Проте, за його словами, енергетична система України функціонує та залишається цілісною після чергового масованого обстрілу з боку Росії.

Росія за 5 грудня випустила по території України ракети різних типів, загальна сума яких, за підрахунками Forbes, становить $400–500 млн.

За інформацією ГУР, окупанти мають запас на здійснення ще трьох-пʼяти хвиль ракетних ударів по Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні