Категорія
Новини
Дата

Світовий банк до кінця року планує надати Україні $1,7 млрд

Світовий банк до кінця 2022 року планує надати Україні ще $1,7 млрд фінансової допомоги, сказала в інтервʼю «Укрінформу» віцепрезидентка Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Бʼєрде.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «За нашими оцінками, до кінця 2022 року ми виділимо ще $1,7 млрд. Решта коштів буде виділена на початку наступного року», – сказала вона.
  • За словами Бʼєрде, понад 50% усієї економічної допомоги, наданої Україні з початку війни, пройшло через Світовий банк.
  • Щодо майбутніх проєктів, Бʼєрде зазначила, що Світовий банк співпрацює з урядом України над проведенням термінового ремонту критичної інфраструктури, щоб максимально помʼякшити негативні наслідки протягом подальших складних місяців. 
  • «Ми завершуємо розробку декількох пакетів фінансування, які допоможуть уряду задовольнити нагальні потреби в галузі енергетики, транспорту та охорони здоровʼя.
  • Ці проєкти масштабовані й зможуть залучати більше фінансування, щойно таке з’являється, а також вони розраховані на швидке виділення коштів», – наголосила вона. 

Контекст

Загалом Світовий банк мобілізував $17,8 млрд для України на надзвичайне фінансування, включно із зобовʼязаннями та обіцянками донорів, для підтримки надання основних державних послуг та допомоги в помʼякшенні широкомасштабних економічних наслідків війни. Станом на 8 грудня було освоєно $13 млрд.  

На початку грудня до держбюджету України надійшла частина гранту в обсязі $1,5 млрд. Це перший транш коштів із $4,5 млрд, які були надані США через цільовий фонд Світового банку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні