Категорія
Новини
Дата

Світовий банк до кінця року планує надати Україні $1,7 млрд

1 хв читання

Світовий банк до кінця 2022 року планує надати Україні ще $1,7 млрд фінансової допомоги, сказала в інтервʼю «Укрінформу» віцепрезидентка Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Бʼєрде.

Ключові факти

  • «За нашими оцінками, до кінця 2022 року ми виділимо ще $1,7 млрд. Решта коштів буде виділена на початку наступного року», – сказала вона.
  • За словами Бʼєрде, понад 50% усієї економічної допомоги, наданої Україні з початку війни, пройшло через Світовий банк.
  • Щодо майбутніх проєктів, Бʼєрде зазначила, що Світовий банк співпрацює з урядом України над проведенням термінового ремонту критичної інфраструктури, щоб максимально помʼякшити негативні наслідки протягом подальших складних місяців. 
  • «Ми завершуємо розробку декількох пакетів фінансування, які допоможуть уряду задовольнити нагальні потреби в галузі енергетики, транспорту та охорони здоровʼя.
  • Ці проєкти масштабовані й зможуть залучати більше фінансування, щойно таке з’являється, а також вони розраховані на швидке виділення коштів», – наголосила вона. 

Контекст

Загалом Світовий банк мобілізував $17,8 млрд для України на надзвичайне фінансування, включно із зобовʼязаннями та обіцянками донорів, для підтримки надання основних державних послуг та допомоги в помʼякшенні широкомасштабних економічних наслідків війни. Станом на 8 грудня було освоєно $13 млрд.  

На початку грудня до держбюджету України надійшла частина гранту в обсязі $1,5 млрд. Це перший транш коштів із $4,5 млрд, які були надані США через цільовий фонд Світового банку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні