Ердоган заявив про створення хаба для постачання газу з Росії /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Ердоган заявив про створення хаба для постачання газу з Росії. Цю ідею йому запропонував Путін

Реджеп Тайїп Ердоган і Володимир Путін Фото Getty Images

На території Туреччини буде створено міжнародний газовий хаб для постачання російського палива до Європи. Про таку домовленість з російським диктатором Путіним повідомив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган 19 жовтня в парламенті, пише Hurriyet.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Європа думає про те, як забезпечити себе енергією майбутньої зими. На щастя, у Туреччини такої проблеми немає. Більше того, я сподіваюся, що Туреччина стане центром постачання природного газу», – сказав він.
  • За словами Ердогана, про створення в Туреччині газового хаба він домовився на минулій зустрічі з Путіним.
  • «Європа зможе отримувати свій природний газ через Туреччину», – заявив Ердоган.

Контекст

Росія скоротила постачання газу до Європи після того, як Захід підтримав Україну і ввів санкції проти Москви за вторгнення. Через це країни змушені шукати альтернативні джерела постачання.

13 жовтня на переговорах в Астані Путін запропонував Ердогану створити газовий хаб у Туреччині. Російський диктатор вважає, що такий хаб може стати не лише місцем продажу газу до європейських країн, а й майданчиком для утворення ціни на пальне.

18 жовтня Єврокомісія представила низку заходів, спрямованих на боротьбу з енергетичною кризою. Зокрема, країнам ЄС запропоновано ділитися одна з одною газом при виникненні надзвичайної ситуації.

19 жовтня голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС вдалося замістити дві треті поставок російського газу. Це відбувається швидше, ніж планувалося, сказала вона на засіданні Європарламенту у Страсбурзі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні