Категорія
Новини
Дата

«Газпром» зупинив постачання газу «Північним потоком»

Російський «Газпром» повністю зупинив постачання газу в Європу газопроводом «Північний потік». Про це йдеться в повідомленні компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У «Газпромі» повідомили, що сьогодні постачання «Північним потоком» повністю припинено.
  • На газопроводі «розпочинаються планово-запобіжні роботи на газоперекачувальному агрегаті», зазначили в компанії.

Контекст

14 червня «Газпром» повідомив, що прокачування газу «Північним потоком» скоротиться приблизно на 40% – до 100 млн кубометрів на добу через технічні проблеми на станції «Портова». Компанія зупинила один із газоперекачувальних агрегатів. На КС може бути використано тільки три агрегати, пояснили в компанії.

Згодом «Газпром» зупинив другий агрегат на «Північному потоці». Прокачування газу впало на 60%. Причиною компанія називала закінчення терміну міжремонтного напрацювання до капітального ремонту. 

19 серпня стало відомо, що «Газпром» вирішив знову тимчасово зупинити прокачування газу через «Північний потік» на три дні з 31 серпня. Компанія пояснює це проведенням технічного обслуговування. На період технічного обслуговування з 31 серпня по 2 вересня транспортування газу газопроводом «Північний потік» буде припинено на три доби. Після завершення робіт та за відсутності технічних несправностей агрегату транспортування газу буде відновлено до рівня 33 млн куб. м на добу.

Трубопровід уже кілька тижнів працює з пропускною спроможністю лише 20%, і європейські політики наполягають на тому, що обмеження мають політичний характер.

У ЄС зростають побоювання, що Росія не поверне прокачування своїм ключовим газопроводом «Північний потік» після триденного технічного обслуговування, яке розпочнеться 31 серпня.

Європейські уряди вживають заходів щодо полегшення тягаря від кризи та виділили близько €280 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні