Категорія
Новини
Дата

Ericsson закриє бізнес у Росії найближчими місяцями

Шведський виробник телекомунікаційного обладнання Ericsson заявив, що найближчими місяцями поступово згортатиме свою діяльність у Росії в міру того, як виконає свої зобовʼязання перед клієнтами, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія, яка в квітні призупинила свою діяльність у Росії на невизначений термін, заявила, що має у Росії близько 400 співробітників і надасть їм фінансову підтримку.
  • Раніше Ericsson відправила своїх співробітників у оплачувану відпустку цього року.
  • Наразі компанія також зафіксувала резерв у розмірі 900 млн крон ($95 млн) у першому кварталі на покриття знецінення активів та інших виняткових витрат, повʼязаних із виходом.
  • Російська газета «Коммерсантъ» повідомила про вихід Ericsson з ринку і зазначила, що частина її допоміжного персоналу перейде до нової фірми, яку заснують топ-менеджери в Росії. Ericsson не прокоментувала цю інформацію.

Контекст

Дедалі більше західних компаній продають свій російський бізнес після оголошення про зупинення операцій за кілька тижнів після того, як 24 лютого Москва ввела в Україну десятки тисяч військовослужбовців.

Dell Technologies заявила, що припинила всі операції в Росії після закриття своїх офісів у середині серпня. Dell може виплатити до восьми окладів співробітникам під час звільнення, а комусь залишать медстрахування на сімʼю до кінця року. Загалом у російському представництві працюють близько 50 осіб. Dell планує завершити роботу наприкінці серпня. Зазначається, що компанія мала плани розвивати центр розробок у Санкт-Петербурзі. Тепер Dell перемкнулася на центр розробок у Польщі.

Фінська Nokia вже оголосила про своє рішення піти з Росії, що торкнеться близько 2000 співробітників. У компанії не відповіли на прохання прокоментувати, коли завершиться вихід.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні