Категорія
Новини
Дата

Ericsson закриє бізнес у Росії найближчими місяцями

1 хв читання

Шведський виробник телекомунікаційного обладнання Ericsson заявив, що найближчими місяцями поступово згортатиме свою діяльність у Росії в міру того, як виконає свої зобовʼязання перед клієнтами, пише Reuters.

Ключові факти

  • Компанія, яка в квітні призупинила свою діяльність у Росії на невизначений термін, заявила, що має у Росії близько 400 співробітників і надасть їм фінансову підтримку.
  • Раніше Ericsson відправила своїх співробітників у оплачувану відпустку цього року.
  • Наразі компанія також зафіксувала резерв у розмірі 900 млн крон ($95 млн) у першому кварталі на покриття знецінення активів та інших виняткових витрат, повʼязаних із виходом.
  • Російська газета «Коммерсантъ» повідомила про вихід Ericsson з ринку і зазначила, що частина її допоміжного персоналу перейде до нової фірми, яку заснують топ-менеджери в Росії. Ericsson не прокоментувала цю інформацію.

Контекст

Дедалі більше західних компаній продають свій російський бізнес після оголошення про зупинення операцій за кілька тижнів після того, як 24 лютого Москва ввела в Україну десятки тисяч військовослужбовців.

Dell Technologies заявила, що припинила всі операції в Росії після закриття своїх офісів у середині серпня. Dell може виплатити до восьми окладів співробітникам під час звільнення, а комусь залишать медстрахування на сімʼю до кінця року. Загалом у російському представництві працюють близько 50 осіб. Dell планує завершити роботу наприкінці серпня. Зазначається, що компанія мала плани розвивати центр розробок у Санкт-Петербурзі. Тепер Dell перемкнулася на центр розробок у Польщі.

Фінська Nokia вже оголосила про своє рішення піти з Росії, що торкнеться близько 2000 співробітників. У компанії не відповіли на прохання прокоментувати, коли завершиться вихід.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні