Категорія
Новини
Дата

ЄС почав підготовку восьмого пакета санкцій проти Росії

Міністри закордонних справ Європейського Союзу в середу, 21 вересня, домовилися підготувати нові санкції щодо Росії та збільшити постачання зброї Україні, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 27 міністрів закордонних справ блоку перебувають у Нью-Йорку на Генасамблеї ООН.
  • Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що заява Путіна, яка включала кроки з анексії частини української території та погроз застосування ядерної зброї для захисту Росії, свідчить про паніку та розпач.
  • «Очевидно, що Путін намагається знищити Україну», – сказав Боррель журналістам після того, як міністри зустрілися, щоб вирішити, як реагувати.
  • Після брифінгу міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби міністри домовилися доручити своїм командам підготувати восьмий пакет санкцій. Він буде спрямований проти «найважливіших секторів російської економіки та продовжуватиме переслідувати осіб, відповідальних за агресивну війну в Україні», сказав Боррель
  • Міністри ЄС проведуть свою наступну офіційну зустріч у середині жовтня, коли можна буде формалізувати пакет санкцій.
  • Міністри також домовилися збільшити постачання зброї до України. Боррель відмовився повідомити подробиці про тип санкцій чи військову підтримку, але сказав, що, на його думку, у блоці буде «одностайна» підтримка нових заходів.

Контекст

На початку липня Bloomberg повідомив, що Євросоюз розробляє сьомий пакет санкцій проти Росії, які стосуватиметься операцій з золотом. Про заборону імпорту російського золота в ЄС також заявив голова Євроради Шарль Мішель.

15 липня Європейська комісія підтримала пропозицію щодо запровадження сьомого пакета санкцій проти Росії. Новий санкційний пакет передбачає заборону на імпорт російського золота. Також пропонується посилити контроль над експортом товарів подвійного призначення та високих технологій. У повідомленні ЄК наголошувала, що обмежувальні заходи ЄС ніяк не націлені на торгівлю продукцією АПК між третіми країнами та Росією. Також у новому пакеті уточнено цілі деяких фінансових та економічних санкцій, що вже діють.

Наприкінці липня постійні представники держав-членів Європейського Союзу затвердили сьомий пакет санкцій проти Росії. Зокрема, йдеться про заборону на імпорт російського золота. Новий пакет санкцій передбачає, зокрема, заборону на імпорт російського золота, нові правила експортного контролю, замороження активів Сбербанку, розширення санкційного списку на понад 50 фізичних та юридичних осіб, до якого входять політики, військові, олігархи і пропагандисти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні